Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamrznute vile, kuće i stanovi

Mamićevim kćerima blokiran račun sa 111.000 eura, supruzi sa 21.000 eura i 17.000 kn

Zdravko i Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
08.06.2016.
u 10:55

I kćeri su ostale bez računa na kojima je bilo 111.000 eura

– Koliko ono ministar nudi za informacije o svastici? Ja nudim 500.000 kuna –  nedavno je ispalio i ostao živ Zdravko Mamić na jednoj od nacionalnih televizija, koja ga je ugostila nakon što je napadnut u Splitu, dok je ulazio u zgradu Prekršajnog suda, gdje mu se sudi zbog napada na navijača Hajduka.

TV voditelji su preko te Mamićeve izjave prešli bez ikakvih dodatnih pitanja, poput jednog sasvim logičnog: Odakle bi Mamić nabavio pola milijuna kuna za nagradu onom tko otkrije "crtača" poljudske sramotne svastike, s obzirom na to da je USKOK njemu i njegovoj užoj i široj obitelji sjeo i na bankovne račune i na poveći broj nekretnina? Imovina uže i šire obitelji Mamić blokirana je u sklopu dviju istraga  pokrenutih protiv Zdravka  i Zorana Mamića te protiv još nekoliko osoba zbog sumnje da su Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Jedna od tih istraga nedavno je okončana optužnicom, o čijoj bi se pravomoćnosti ovaj tjedan trebalo raspravljati na Županijskom sudu u Osijeku, a iz te optužnice je vidljivo da je upravljanje i vladanje Dinamom za cijelu obitelj Mamić bio izrazito lukrativan posao.

Jer Zdravko Mamić se tereti da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od oko 52 milijuna kuna, a USKOK traži da se taj iznos u slučaju pravomoćne osuđujuće presude oduzme i to iz imovine Zdravka Mamića i njegove obitelji. Kako bi se eventualna buduća naplata države osigurala, Zdravku Mamiću je blokiran račun u Hypo banci na kojem je  bilo 105.197 kuna. Isto tako blokirani su računi i njegovih kćeri Ive i Lucije Mamić, na kojima je ukupno oko 111.000 eura, te računi njegove supruge Marine na kojima je bilo oko 21.000 eura te 17.000 kuna.

Osim navedenih novčanih iznosa, Zdravko Mamić ostao je i bez sedam milijuna kuna jamčevine, uplaćene kao polog za obranu sa slobode, nakon što je prvi put uhićen lani u srpnju. Osim navedenih  novčanih iznosa, Zdravku i Marini Mamić blokirane su i nekretnine vrijedne ukupno 43,8 milijuna kuna. Konkretnije, riječ je o kući od 1489 četvornih metara na Tuškancu 52, stanu od 12 četvornih metara u Plitvičkoj 44, garsonijeri od 38,28 četvornih metara na Malešnici 33, lokalu od 84 četvornih metara i zemljištu od 742 četvorna metra u Fijanovoj te dva vinograda na području Zadra ukupne površine od oko 2100 četvornih metara. Sva navedena imovina vlasništvo je Zdravka Mamića. Imovina je blokirana i njegovoj supruzi Marini i to dva stana, jedan od oko 150 četvornih metara te drugi od oko 40 četvornih metara, s pripadajućim garažama u kompleksu Cvjetni trg u Zagrebu.

Osim toga, Marini Mamić blokirana je i kuća s okućnicom na području Stare Sušice te ukupno devet pašnjaka, livada i šuma također na području Stare Sušice. Marina Mamić ne može raspolagati ni udjelima i sredstvima iz ZBA aktiv fonda i ZB Invest fonda, a pod blokadom joj je automobil Bentley Continental, dok je njezinu suprugu pod  blokadom i brod dugačak gotovo 12 metra. Na udaru istražitelja našla se i Vanja Mamić, bivša supruga Zorana Mamića kojoj je  USKOK pod blokadu stavio stan od 179 kvadrata s pripadajućom garažom na Radničkoj cesti 34 te automobil Audi 3TDI quattro.

Što se pak tiče Zorana Mamića, USKOK traži da se njemu oduzme  38,1 milijun kuna nepripadajuće koristi, zbog čega su mu  također blokirani bankovni računi i imovina, poput stambene zgrade od oko 272 kvadrata s bazenom i podzemnom garažom u Markuševačkoj Dubravi te peterosobnog stana u Novalji i dva pašnjaka na Pagu. Bankovni račun s oko 6000 eura i automobil Land Rover Evoque blokiran je i njegovoj sadašnjoj supruzi Ani Mamić.

>>Osječki Županijski sud odlučuje o optužnici protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića

>>Mamić se u sudnici ispričao Ćurkoviću zbog prijetnji. Ćurković: 'Za mene je taj slučaj gotov'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije