Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojan Glavašević

'Ovo s jamčevinama je zbilja farsa. Ako imaš para, možeš biti i član ISIL-a, što se naših sudova tiče'

Predrag Matić,Bojan Glavašević
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
20.11.2015.
u 13:50

USKOK sumnja da je Mamićev sin bio stvarni voditelj poslovanja dvaju društava u Švicarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Stipančić je takva društva vodio u Velikoj Britaniji, a Krota u Velikoj Britaniji i Hong Kongu

Odluka Suda da se izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću određuje istražni zatvor, uz jamčevinu od 14 milijuna kuna izazvala je jučer mnoštvo reakcija.

Reagirao je na nju i Bojan Glavašević objaviviši ovu poruku na Twitteru:

Podsjetimo, u istrazi pokrenutoj protiv Zdravka Mamića i ostalih USKOK Mamića sumnjiči za zločinačko udruživanje i praktički ga označava mozgom operacije kojom je iz Dinama, od prosinca 2004. do travnja 2015., preko offshore društava koja su u Švicarskoj, Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i Hong Kongu osnovali Mamićev sin, Krota i Stipančić, izvučeno 78,5 milijuna kuna.

USKOK sumnja da je Mamićev sin bio stvarni voditelj poslovanja dvaju društava u Švicarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Stipančić je takva društva vodio u Velikoj Britaniji, a Krota u Velikoj Britaniji i Hong Kongu. 

U slučaju Zdravka Mamića sud je odlučio da mu se vrati jamčevina iz prethodnog istražnog postupka koja je iznosila 7 milijuna kuna, ali mu je istovremeno odredio novo jamstvo od 14 milijuna kuna. Mariju Mamiću određena je jamčevina od 5 milijuna kuna, Stipančiću od 4 milijuna, a Kroti od 2 milijuna kuna. Uz to su im izrečene i mjere opreza zabrane kontaktiranja sa svjedocima, a Stipančiću i Mariju Mamiću zabranjeno je napuštanje boravišta.

>>Mamić u Remetincu, van može ako uplati 14 milijuna kuna. Vrbanović ostaje na slobodi

>>Mamić označen kao mozak operacije. Krota istražiteljima: Neke od tih dokumenata vidim prvi put

Komentara 92

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:56 20.11.2015.

Ha,ha, opet istrčava u ime crvenih kmera da bude žrtveno janje samo on to ne kuži !

ZO
zoom
14:04 20.11.2015.

druže glavaševiću, pa tvoji crveni su zadnje 4 godine na vlasti! zašto do sada to niste promijenili ako je to bilo loše? ili vam je do sada tako odgovaralo,a sad odjednom ne valja!??!

LI
liskovaca
14:07 20.11.2015.

šta se nisi oglasio kad je bio slučaj Perković?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije