Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koruptivna djela

Damiru Vrbanoviću pritvor od mjesec dana, svjedočit će i nogometaši

Damir Vrbanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/15
04.07.2015.
u 14:09

Na istražnom ročištu nisu se pojavili odvjetnici braće Mamić, iako su obavješteni o održavanju ročišta.

Sud je usvojio USKOK-ov zahtjev da se Damiru Vrbanoviću odredi istražni zatvor i to u trajanju od mjesec dana. 

Prihvaćen je prijedlog da se sasluša oko 15-ak svjedoka, a neslužbeno smo doznali da se među njima nalaze i nogometaši.

Damir Vrbanović  nakon odluke suda u pratnji policije odvezen je u Senjak na zadržavanje.

Kako su u međuvremenu na mađarsko - hrvatskom graničnom prijelazu Goričan uhićeni Zdravko i Zoran Mamić USKOK je zasada povukao svoj jutrošnji zahtjev da im se odredi istražni zahtjev zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

To konkretno znači da će Mamići nakon uhićenja najvjerojatnije biti dovedeni u PNUSKOK na ispitivanje, a poslije toga na USKOK-u na ispitivanje. Nakon toga USKOK će odlučiti o zhatjevu za određivanje istražnog zahtjeva o čemu će ponovno odlučivati sud. Hoće li braća Mamić na USKOK-u biti ispitani daanas ili sutra još uvijek nije poznato.

S obzirom da su uhićeni prije sat- dva, policija ih može zadržati sljedeća 24 sata prije nego što budu dovedeni pred USKOK.

Podsjetimo, Damir Vrbanović nešto prije 11 sati doveden je pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebao odlučiti o USKOK-ovom zahtjevu da mu se odredi istražni zatvor, što je USKOK jutros zatražio i za braću Mamić zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Na istražnom ročištu nisu se pojavili odvjetnici braće Mamić, iako su obavješteni o održavanju ročišta.

USKOK je zatražio određivanje istražnog zatvora za Damira Vrbanovića zbog utjecaja na svjedoke.

Već ranije istražni zatvor je određen Milanu Pernaru koji je u Remetincu od jučer.

USKOK  Mamiće, Vrbanovića i Pernara sumnjiči za niz koruptivnih djela kojima je nogometni klub Dinamo oštećen za 117 milijuna kuna, državni proračun za oko 12 milijuna, a braća Mamić sumnjiče se da su sebi pribavili nepripadajuću imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna.

>>Došao je trenutak da vidimo je li Mamić za pravosuđe mali miš

>>Mamić: Prezirem kriminalce i ljude koji ne plaćaju porez

 

Ključne riječi

Komentara 64

SS
sokac sa drave
13:21 04.07.2015.

Mamic ne radi nista protiv zakona.Oko njega je cijeli tim advokata i on ne cini niti jedan korak bez njihovih savjeta.Ustvari to rade svi manegeri u Europi.Zato torcidasi mozete Mamica povleci onako kako je glumica Sovagovic-despot rekla Pusticki da ona moze povleci onima iz EU parlamenta.

DU
Deleted user
14:21 04.07.2015.

Nemojte biti naivni. Bili krivi ili nevini, nisu braća Mamić galvni cilj ove kampanje. Tko nasjedne na histeriju linča, sutra će se sraniti.

KO
korina14
11:46 04.07.2015.

To su pametni i skupi odvjetnici kojima je jedini posao traziti rupe u zakonu kojih je ova drzava puna!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije