Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.04.2011. u 12:00

Mucalo je skinuo s repertoara premijeru opere “Maršal” i prebacio je za iduću godinu

Duško Mucalo, intendant splitskog HNK, posve je opravdao povjerenje Željka Keruma. Na poticaj gradonačelnika, Mucalo je skinuo s repertoara premijeru opere “Maršal” i prebacio je za iduću godinu. Golem trud umjetnika bačen je u vodu jer je netko procijenio da Splićani poslije presude generalu Gotovini ne žele gledati “Maršala”. Pritom su splitski cenzori zaboravili da je riječ o parodiji Titova kulta i svojim ponašanjem ispisali nastavak kultne komedije “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.

Vikend-studija

Jandroković express krenuo brzo, ali prekasno

Gordan Jandroković svim stranim veleposlanicima poslao je studiju na 190 stranica kojom se pobija teorija udruženog zločinačkog pothvata. Vrlo je brz, ali kao da je zakasnio.

Nove inicijative

Pretvorimo hrvatsku obalu u pješčanu pustinju

Eduard Maržić, predsjednik Hrvatske udruge kampova, izišao je u javnost s inicijativom da Hrvatska krene u veliku gradnju umjetnih pješčanih plaža. Maržić se poziva na istraživanje koje kaže da na cijeloj obali imamo samo tridesetak kilometara pješčanih i šljunčanih plaža. Za dvjesto kilometara pješčanih plaža trebalo bi nam sto milijuna eura, računa Maržić. Zašto samo dvjesto? Poravnajmo cijelu obalu – to bi tek bila atrakcija.

General gradio bez dozvole

Rojs mora srušiti i “malkice ljepšu” kuću na Sljemenu

Ljubi Ćesiću Rojsu, umirovljenom generalu, još 2004. srušena je bespravno sagrađena kuća u parku prirode Medvednica. Kuću je morao rušiti, govori Rojs, jer je Sanader mislio da u njoj skriva Antu Gotovinu i “tu nije bilo spasa”. Ocijenivši da je zrak sada čist, Rojs je na istome mjestu sagradio novu kuću, istih gabarita, ali uz još jedan krović više, “tako da je i malkice ljepša”, kako se Rojs izrazio za Jutarnji list. Novu, “malkice ljepšu” kuću također će morati rušiti jer je Građevinska inspekcija opet donijela rješenje o uklanjanju građevine. A vjerojatno će morati i vratiti brdo koje je poravnao radi boljeg pogleda.

Komentara 9

DD
DDUVNJAK
12:49 19.04.2011.

Pritom su splitski cenzori zaboravili da je riječ o parodiji Titova kulta i svojim ponašanjem ispisali nastavak kultne komedije “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”. ------------- Bravo Kerume mi smo parodija sami sebi , koga mi možemo više ismijavat?

DU
Deleted user
14:32 19.04.2011.

Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes! Bravo Kerume, dosta je zvijezde petokrake i u parodijama! I tih \"urbanih jugoslavena\"!

FE
feliks
11:02 20.04.2011.

Rojs i dalje ratuje. Sve u ime Hrvatske sada , kao i prije, bespravno gradi, ruši opet i nanovo. Jasno da nije od plaće/penzije , nego ima se, jamilo se. Usrana država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?