Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZITE LJUDIMA

Poznajete li Brucea i Jasminu?

09.04.2009.
u 16:12

Slavni američki pisac i esejist Bruce Sterling, jedna od najvećih zvijezda znanstvene fantastike, prije nekoliko godina upoznao je Jasminu Tešanović, beogradsku multimedijalnu umjetnicu i književnicu, jednu od "žena u crnom" koje su tijekom rata najupornije protestirale protiv Miloševićeva režima.

Njih su se dvoje zaljubili i prije četiri godine i vjenčali u zračnoj luci u Los Angelesu. Dio godine žive u SAD-u, dio u Beogradu, kad ne putuju po svijetu i pišu zanimljive kolumne o onom što vide (Tešanović je upravo za popularni blog Boingboing.net opisala svoje dojmove iz Italije, gdje se zatekla za razornog zemljotresa).

Prije dvije godine Streling je bio počasni gost zagrebačke ZF konvencije SferaKon, a Tešanović je bila s njim. Ako ste među onima koji su ih tad oboje upoznali i vidjeli da su pravi bračni par, sad je vrijeme da to crno na bijelo potvrdite.

Naime, Bruceu i Jasmini velike probleme pravi američki imigracijski odjel – posumnjali su da je njihov brak lažan radi dobivanja "zelene karte", a ne pravi iz ljubavi. Naime, kao pravi moderni par Bruce i Jasmina većinu svojih poslova obavljaju preko intereneta, nemaju zajednički bankovni račun, nisu kupili nikakvu zajedničku nekretninu i nemaju zajedničku djecu, te su i pored četiri godine trajanja braka postali sumnjivi imigracijskim vlastima.

Tko je vidio njih dvoje, uvjerio se da su pravi normalni zaljubljeni par a ne prevaranti, može svoju izjavu (na engleskom) napisati na nekom službenom memorandumu, potpisati i poslati na UNITED STATES CITIZENSHIP AND IMMIGRATION SERVICES u Vermontu. Špranca za izjavu može se vidjeti ovdje.

Ako ste tijekom zagrebačkog SFeraKona 2007. ili u nekoj drugoj prilici upoznali njih dvoje, ne budite lijeni, napišite to i pomozite im da skinu birokraciju s vrata.

Želite prijaviti greške?