Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

'Pola ure kulture' je artiljerijska priprema za obračun s HRT-om

pola ure kulture (1)
screenshot HRT
18.10.2013. u 13:00

U prvom prilogu Ratko Cvetnić i Ivo Banac vrlo suvislo i izuzetno kulturno i upućeno demontirali su Tita i partiju (koja i danas upravlja “svakim mjestom gdje ima javnog novca”)

Premijerno u srijedu navečer i reprizno u četvrtak popodne, emisija Branke Kamenski “Pola ure kulture” počela je davati znakove života. Silom prilika koje vladaju na HTV-u jedna kulturna emisija postala je politički mutant. Kad u jednoj kulturnoj emisiji HTV-a ima užasno puno politike koja se ne će dopasti mudrom rukovodstvu, to znači da je “Pola ure kulture”, nažalost, jedino mjesto na HTV-u gdje akteri te politike imaju slobodu govora.

Dok je naciju zanimalo gdje je Gordan Nuhanović da uz pomoć svoje krede i ploče satre tjednu ljestvicu tzv. najtraženijih knjiga, u kojoj je Aleksandar Stanković jači od Dana Browna, “Pola ure kulture” počelo je žestokom političkom paljbom. U prvom prilogu Ratko Cvetnić i Ivo Banac vrlo suvislo i izuzetno kulturno i upućeno demontirali su Tita i partiju (koja i danas upravlja “svakim mjestom gdje ima javnog novca”), u drugom je Slobodan Prosperov Novak uhvatio zalet za polemički obračun s ljevičarenjem uprave Leksikografskog zavoda i njenom Hrvatskom književnom enciklopedijom koja ima premalo redaka o Stjepanu Đurekoviću i neljudski zatajen razlog njegove smrti.

S.P. Novak najavljen je i kao novi stalni komentator, što sve skupa znači da potisnuta i pospremljena urednička struja već sad optimistički dovlači tešku artiljeriju za skori obračun sa sadašnjim rukovodstvom, što će uslijediti poslije izbora, kao i uvijek. Ako to još ikoga zanima, Gordan Nuhanović, autor najbolje rubrike u emisiji, onoj koja vrednuje tjednu ljestvicu književnih naslova, samo ovog tjedna nije bio u “Pola ure kulture”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?