Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.FESTIVAL GLUMCA

Pobijedila histrionska 'Djeca sa CNN-a'

25.05.2009.
u 18:56

Nakon što je na nedavnim Marulićevim danima odnijela nagradu publike, predstavu GD Histrioni “Djeca sa CNN-a” proglasio je najboljom i stručni žiri na Festivalu glumca.

Obiteljski pothvat obitelji Bukvić, tate Amira koji je napisao dramu, kćeri Aide, koja ju je režirala prvo u Sarajevu, pa potom i u Histrionima, te sina Amara, koji je odigrao ulogu, za koju je također nagrađen na festivalu glumca, snažno je odjeknula u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku.

Jer, riječ je o djeci koja su svojih pet minuta “slave” stekla na ekranima CNN-a, ona u koloni progona iz Vukovara, on zabilježen kamerom kao izbjeglica iz Srebrenice. Je li ljubav, moguća, je li zaborav moguć... Život nađe puta mimo smrti! Amar Bukvić podijelio je glumačku nagradu “Fabijana Šovagovića” s Rakanom Rushaidatom. Rakan je nagrađen za Exitove “Kauboje”.

Najboljim su glumicama proglašene Olga Pakalović (“Kos”) i Judita Franković (“Judith French”). “Nevenku Filipović” zaslužio je ansambl “Pepeljuge” osječkoga Kazališta Branka Mihaljevića, a “Ivu Ficija” kao najbolji mladi glumac dobio je Živko Anočić (“Kauboji”).

Želite prijaviti greške?