Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POI RIO

Sandra Paović osigurala treću medalju za Hrvatsku!

Sandra Paović (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
11.09.2016.
u 20:47

– Ovaj turnir iznimno je težak za Sandru jer od nje svi očekuju, ne samo medalju već i zlato – kazala je trenerica hrvatske reprezentacije Mirela Šikoronja

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u polufinalnom susretu kategorije 6 pobijedila Ukrajinku Marinu Litovčenko 3-1 (11-6, 11-8, 10-12, 11-9).

Paović je ulaskom u finale osigurala treću medalju za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru nakon što je Zoran Talić osvojio srebro u skoku u dalj, a Velimir Šandor broncu u bacanju diska.

Paović je u Rio stigla kao aktualna svjetska i europska prvakinja, a svoj pobjednički niz nastavila je i u dvorani Riocentro.

– Ovaj turnir iznimno je težak za Sandru jer od nje svi očekuju, ne samo medalju već i zlato – kazala je trenerica hrvatske reprezentacije Mirela Šikoronja.

Nakon što je dobila prva dva seta, Paović je u trećem setu imala vodstvo 9-5, a potom i meč loptu na 10-9. No, ipak je ispustila set. Četvrti set bio je izjednačen do 9-9, a tada je Sandra dobila dva vezana poena za pobjedu i ulazak u finale gdje je očekuje Njemica Steffi Grebe koja je s 3-2 pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjnsku.

– Litovčenko je iznimno neugodna suparnica. Bio je to fizički i psihološki težak meč – dodala je Šikoronja. 

Nažalost, Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale kategorije 3 nakon što je u četvrtfinalu izgubila od prve igračice svijeta Šveđanke Anne-Carin Ahlquist 2-3 (11-3, 10-12, 7-11, 11-3, 5-11).

Mlada Splićanka je gubila 0-1 i 1-2 u setovima i oba se puta vraćala. Nažalost, odlučujući, peti set je ipak otišao na švedsku stranu.

– Anđela nažalost, nije uspjela. Bilo je to finale prije finala. Igrala je odlično, ali je u završnici malo popustila – dodala je trenerica hrvatske reprezentacije.

Komentara 3

RI
Rizlman
21:04 11.09.2016.

Svaka čast curo, ti si pravi uzor!

Avatar Cat
Cat
21:53 11.09.2016.

E to je vijest, čestitam od ❤. Bravo Sandra!!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:05 11.09.2016.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije