Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Ostajem doma Ojačajte svoj imunitet

Otkrijte kako razlikovati alergiju od prehlade i kako ukloniti neke od simptoma

U četvrtak svim čitateljima darujemo poseban prilog Narodni lijekovi za alergije i peludni kalendar
10. ožujka 2020. u 13:50 4338 prikaza
Narodni lijekovi za alergije
Pogledajte galeriju 1/4

Supružnici Pina i Igor Žilić, certificirani berači samoniklog bilja, smatraju da su alergije reakcija tijela na otuđenost od prirode, a kako bi je ponovno približili čovjeku, u sklopu svoje udruge Perun organiziraju predavanja, radionice, tečajeve, izlete, kampiranja, avanture i druge aktivnosti. Dakako, osobama narušena zdravlja pomažu znanjem koje su stekli proučavanjem starih spoznaja o travama.

Ujedno i educiraju o važnosti prehrane u smanjivanju simptoma alergija pa se tako mnogi iznenade kada čuju da je nastanak alergije povezan s nedostatkom vitamina D. Žilići otkrivaju tek dio onog što nudi ostatak priloga "Narodni lijekovi za alergije", a u potrazi za ne baš poznatim činjenicama pokucali smo i na vrata drugih travara, primjerice Milana Zemljića iz Čabra, fitoterapeuta praktičara s četrdesetogodišnjim iskustvom u istraživanju ljekovitog bilja i njegove važnosti za ljudsko zdravlje. 

Narodni lijekovi za alergije | Autor :

Tijekom svoje je karijere surađivao sa stručnjacima diljem svijeta, a stekao je i nacionalnu kvalifikaciju za travara te time dobio zvanje i licenciju slovenskog ministarstva zdravlja. Na Ljudskoj univerzi u Ajdovščini predaje travarstvo kao vanjski suradnik, obučavajući tako naraštaje budućih travara. Upotreba ljekovitog bilja, kaže ovaj travar, važna je da bi se ojačao imunitet, a redovito pomaže i detoksikacija jetre. U sprečavanju alergija, ističe, ne postoji biljka koja više pomaže i podupire tijelo od češnjaka. Potrebno je pojesti tek tri režnja dnevno.

Svoje savjete daju i članovi samoborske obitelji Suban, koji su zasadili i prvi privatni botanički vrt ljekovitog bilja. Iako njihova priča formalno počinje otvaranjem tvrtke 1990. godine, povijest branja ljekovitog bilja kod njih je zapravo puno starija, od pedesetih godina prošlog stoljeća, kada je otac Milan sa svojom bakom počeo odlaziti u prirodu. Danas se o tvrtki brinu i supruga Katica te kći Valentina.

Narodni lijekovi za alergije | Autor :

Saznajte što oni preporučuju za borbu protiv alergija, a kako bismo u tome pomogli i mi, darujemo peludni kalendar za obalni i kontinentalni dio Hrvatske. Otkrijte i kako razlikovati alergiju od prehlade, koje će vam navike pomoći da uklonite neke od simptoma, a i što jesti.

U četvrtak 12. ožujka ne propustite posebni prilog na dar uz Večernji list – „Narodni lijekovi za alergije“ i peludni kalendar za obalni i kontinentalni dio Hrvatske.

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!