Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularizacija knjiga

I ove godine Noć knjige ali u virtualnom izdanju

Noć knjige
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
25.03.2020.
u 20:07

Iako je virus poharao kulturne događaje, deveta po redu Noć knjige održati će se 23. travnja na Dan hrvatske knjige u prilagođenom izdanju

Iako je zlokobni virus poharao kulturne događaje, Noć knjige će se održati i ovog 23. travnja na Dan hrvatske knjige. No, organizatori neće prekršiti preporuke i naredbe sve strožeg Stožera civilne zaštite, nego će knjigoljupcima ponuditi virtualno izdanje ovog odličnog projekta. 

"Ovogodišnju Devetu Noć knjige obilježiti će online programi kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske", izvijestili su organizatori projekta a to su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara..

U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijate, sve vrste knjižnica, škole, različite ustanove i sve prijatelje knjige pozvali smo da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažu kako bismo i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.

Sva događanja biti će najavljivana na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije