Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRS

Do bogatog blagdanskog stola može se i virtualnom kupnjom

Do bogatog blagdanskog stola može se i virtualnom kupnjom
Foto: DPA/Pixsell
1/7
10.04.2020.
u 09:59

Mnogi su restorani, slastičarnice, OPG–ovi i drugi proizvođači osmislili online prigodnu uskrsnu košaricu, a kolači, jaja, povrće, sirevi, šunke ili već gotovi bakalar mogu se nabaviti i – klikom miša

Kupnja se može obaviti i odlaskom u trgovačke centre, premda valja na umu imati mjere opreza zbog mogućnosti zaraze koronavirusom. U trgovinu se propušta ograničen broj ljudi, na svakom je ulazu dezinficijens ili antibakterijske maramice, a ponegdje i jednokratne rukavice. Potrebno je držati razmak od minimalno dva metra, a isto vrijedi pri čekanju pred blagajnom. Namirnice ne bi trebalo dirati osim ako se ne kupuju. Vlasnici trgovina dezinficiraju sve prostore kako bi zaštitili kupce i djelatnike, a u mnogima su blagajnice zaštićene ogradom od pleksiglasa.

Kod nas nema uvoznog povrća, samo od domaćih OPG–ova
Oni koji žele uskrsni ručak pripremiti od svježeg voća i povrća iz domaćeg uzgoja, mogu to učiniti online na portalu Dostava povrća. Ondje, kažu voditelji te online trgovine, nema uvoznog povrća, a svaki proizvod plod je rada domaćih poljoprivrednika. Ne mogu se odabrati namirnice iz pojedinog OPG-a, već je, nakon odabira područja dostave (Zagreb, V. Gorica, Karlovac, Jastrebarsko, Samobor, Karlovačka cesta od Jastrebarskog do Lučkog i Sv. Nedelja), u online formular potrebno napisati količinu povrća koje trebamo, a stiže na adresu u nekoliko dana.

Košare za parove i one XXL za obitelji

Foto: zvonimir ferina

Zagrebački Michelinov restoran Noel dostavlja uskrsne košare. Prodaju se u dvije varijante, pa je tako ona manja za parove, kao i XXL verzija za obitelji. U obje košare su uskrsna jaja, domaća kuhana šunka, mladi luk, hren, domaći kruh, pinca, koju peku u Noelu, hladetina i boca crnog vina. U košarama se nalaze i pisanice, kao i 250 ili 500 grama francuske salate. Sve su namirnice od domaćih proizvođača, a narudžbe se primaju telefonski do petka. I drugi restorani imaju dostavu, poput Sofre, Baste, Rougemarina, Marketa...

Kolači iz Dubrave idu u cijeli Zagreb

Foto: zvonimir ferina

Torte i kremaste kolače, ali one sitne poput husara i raspucanaca, dostavljaju na kućna vrata djelatnici Male kuće kolača, ali samo za narudžbe iznad 100 kuna u Dubravi, a iznad 200 kuna za ostale dijelove Zagreba. Kupiti se mogu mješavine sitnih kolača kao i odabrati pojedini poput kokosove salame, šubarice, mađarice ili medene pite, a popis svih slastica u PDF obliku može se pronaći na web stranici te slastičarnice koja inače posluje u Sljezovoj ulici u Donjoj Dubravi. Zbog pandemije koronavirusa trgovina je trenutačno zatvorena, ali i dalje posluje – online.

Uz pomoć “Jedem doma” sami ispecite šunku u kruhu

Foto: zvonimir ferina

Za ekspresni blagdanski stol servis za kuhanje Jedem doma pripremio je interaktivni uskrsni paket. Kako bi potaknuli ljude da sami speku šunku u kruhu, pripremili su domaću prirodno soljenu i unaprijed kuhanu dimljenu šunku te smrznuto tijesto.U paketu je i domaći umak od hrena te gotova pinca, kao i već pečena orehnjača i makovnjača. Za one koji kao dio ručka žele i ribu, dostupan je i paket ribljih jela koji čine brancin, filetirane srdele i brudet od liganja, ječma i slanutka.

Bakalar i krumpir za Veliki petak, a može i bistra riblja juha ili brancin na žaru

Foto: zvonimir ferina

Zvona catering stanovnicima zapadnog Zagreba dostavljaju personalizirani jelovnik iz široke ponude hladnih i toplih jela i kreativnih slastica. Nudi uskrsne pakete, ali i posni meni za Veliki petak, uz bakalar i krumpir, s bistrom ribljom juhom, brancinom na žaru ili pohanim oslićem, a kao prilog blitvu s krumpirom. U ponudi su i razni sitni kolači i torte. Isporuka je za tople obroke dan nakon narudžbe, a za kolače dva dana, a dostava se plaća 15 kuna za iznose do 200 kuna.

Virtualni plac za one koji žele namirnice izravno od kumica
Oni koji svoje namirnice nabavljaju od svoje omiljene kumice s placa ili žele biti uvjereni da one dolaze izravno od malog poljoprivrednika mogu se sada okrenuti grupama tzv. virtualnih placeva koje se nalaze na društvenim mrežama. OPG-ovci i njihovi kupci tako se mogu izravno povezati i dogovoriti o količini i cijeni pojedinih namirnica. Tržnice Zagreb nedavno su pokrenule i web stranicu “online tržnica”, koja funkcionira na istom principu, a isto su učinili i u Čakovcu.

Svježa jadranska riba i kamenice, ali i salata od hobotnice po receptu Bota Šare
Zagrepčani i Dubrovčani koji Uskrs žele proslaviti uz riblji meni neće morati odlaziti u ribarnicu, jer restoran Bota Šare u Velikom tjednu dostavlja svježu jadransku ribu, kamenice i ostale domaće specijalitete. Predjela poput salate od hobotnice, brojne delicije od ulovljene divlje ribe, sushi, mesna jela i dnevne marende, po kojima je taj restoran poznat, dostupni su svaki dan za dostavu, koja se može ugovoriti pozivom u restoran. Uz dnevna jela pripremaju i pakete školjaka, kamenica i drugih morskih plodova za odličan riblji obrok.

Domaće sireve s Paga dostavljaju diljem Lijepe Naše
Ova sirana iz Kolana na otoku Pagu najnagrađivanija je u Hrvatskoj, ali i u svijetu, a za kupce pripremila je uskrsni paket koji dostavlja kupcima diljem Lijepe Naše. U njemu se nalazi 1/4 težačkog sira, 1/4 žigljena, 1/4 velebjana, ekstra djevičansko maslinovo ulje od pola litre s područja Šibenika i domaći džem koji odlično pristaje uz te sireve. Za narudžbe veće od 150 kuna dostava je besplatna na području Hrvatske, a narudžba se obavlja izravno telefonski ili preko web-shopa na internetskoj stranici sirane.

Online šunka, plećka i odojak iz mesnice iz Klanjca

Foto: zvonimir ferina

Rolanu šunku, dimljenu vratinu, prašku šunku, sječeno meso, plećku, odojak i mladu janjetinu online se može kupiti u mesnici Borošak. Narudžbe se još primaju, a za one iznad 250 kuna meso i mesne proizvode iz vlastite proizvodnje dostavljaju na kućni prag kupca u krugu od 50 kilometara od sjedišta u Klanjcu. Kilogram dimljene praške šunke stoji 39 kuna, rolana šunka je 42 kune, a cijene svih ostalih proizvoda mogu se pronaći na web stranici mesnice.

Za dostavu jaja čeka se i do četiri dana

Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL

Uskrs se ne može zamisliti bez šarenih i raskošno ukrašenih pisanica, a da svako kućanstvo bude dobro opskrbljeno jajima, pobrinula se šesteročlana obitelj Lukač koja generacijama prodaje jaja iz domaćeg uzgoja na svim zagrebačkim tržnicama. Traže jednu kunu za jaja M-kategorije, a kunu i 20 za ona oznake “L”. Da bi svoje proizvode dostavili, potrebna je narudžba najmanje 60 jaja. Valja požuriti, javljaju nam iz tog OPG-a, jer je narudžbi toliko da se za dostavu treba pričekati barem tri do četiri dana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije