Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Častan poraz: Rijeka se u Sevilli oprostila od Europe

Sevilla - Rijeka
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/14
11.12.2014.
u 23:00

Momčadi Matjaža Keka u šestom je kolu Europske lige trebala pobjeda na gostovanju kod Seville. No, Riječani su poraženi s 1:0 i opraštaju se od Europe.

Rijeka nije uspjela izboriti prvo europsko proljeće otkako se igra HNL. Momčadi Matjaža Keka u šestom je kolu Europske lige trebala pobjeda na gostovanju kod Seville. No, Riječani su poraženi s 1:0 i opraštaju se, a Hrvatska je tako ostala bez predstavnika u Europi.

Aktualni prvak Europske lige puno je bolje otvorio utakmicu i u prvom je poluvremenu na terenu postojala samo Sevilla. Španjolci su odlično zatvorili Kramarića i Sharbinija, a o njihovoj dominaciji govori i podatak da su imali i 73 posto posjeda lopte. Sevilla je dominaciju okrunila u 18. minuti. Suarez je dobio loptu na 30-ak metara, prošao Tomečaka i Mitrovića i sa 16 metara matirao Vargića. Do kraja poluvremena domaćini su imali još jednu dobru priliku, no udarac Reyesa je obranio Vargić.

Ne znamo što je Kek, kojem je ovo bila 100. utakmica na klupi bijelih, rekao svojim igračima u svlačionici, no u nastavku je Rijeka pokazala sasvim drugo lice. Imali su Riječani pet odličnih prilika, no nisu uspjeli zabiti. Prvo je Jajalo u 51. minuti promašio čitav gol nakon povratne lopte Tomečaka. Nakon toga je Kvržić dobro tukao, ali mu je Bento obranio udarac. U 58. minuti je Kramarić bio u prilici, no vratar Seville je dobro istrčao i obranio udarac. U 80. minuti najbolji napadač Rijeke je nakon asistencije Ivančića išao sam prema golu, ali je tukao isprve i promašio čitav okvir. Kramarić je i zaključio prilike Rijeke slobodnim udarcem u 89. minuti, ali je lopta prohujala nekoliko centimetara od gola. Imali su i domaćini nekoliko prilika, Mbia je snažnim udarcem uzdrmao gredu, no 1:0 im je i bilo više nego dovoljno za prolazak skupine.

Unatoč porazu, Riječani mogu biti zadovoljni onime što su pružili u Europskoj ligi ove sezone. Napravili su iskorak u odnosu na prošlu sezonu, i u teškoj skupini upisali dvije pobjede i remi. Kod kuće su odradili posao, a sva tri poraza su upisali u gostima. Danas su odigrali su pošteno i časno se oprostili od Europe.

>> Častan poraz: Rijeka se u Sevilli oprostila od Europe

Komentara 29

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
22:26 11.12.2014.

EUJanez ...javi se Bog dijeli mozak!Ili svrati kod gazde Todorića u Mercator ..ima ga i tamo!

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
22:45 11.12.2014.

!EUJanez..to si tu svojoj frustraciji nešto pobrkao ..za razliku od tvoje Slovenije za Hrvatsku igraju sami Hrvati!U Slovenskoj reprezentaciji nema nacije koja nije zastupljena od roma do Eskima!Ali ipak vas nabiju Estonci......hihihihihihihihihihihihi!

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
21:03 11.12.2014.

Skijaški stručnjak Kek večeras će imati priliku da nešto nauči i o nogometu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije