Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2016.

Hrvatska u teškoj skupini, prva utakmica protiv Turske

Hrvatska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
Autori: Ivan Halar, Hina
12.12.2015.
u 18:50

Prvi susret Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske, slijedi dvoboj sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja, a zadnji susret igramo sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Europskog prvenstva 2016 u Francuskoj zajedno sa selekcijama europskog prvaka Španjolske, Turske i Češke, odlučio je ždrijeb u subotu u Parizu. 

Prvi susret Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske (15 sati), slijedi dvoboj sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja (18 sati), a zadnji susret igramo sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu (21 sat). 

Hrvatska reprezentacija bila je smještena u drugu jakosnu skupinu, a "vatrenima" će ovo peti nastup na europskim smotrama - u Engleskoj (1996) i Austriji i Švicarskoj (2008) smo igrali četvrtinale, a u Portugalu (2002), te Poljskoj i Ukrajini (2012) nismo prošli skupinu. 

Bit će to prvo europsko prvenstvo sa 24 nacionalne vrste nakon što je na posljednjih pet EP-a sudjelovalo po 16 ekipa. Reprezentacije su podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, po dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala.

Prvenstvo otvaraju domaćin Francuska i Rumunjska na Saint Denisu 10. lipnja. 

 

Tijek ždrijeba: 

18:57 - Završen je ždrijeb u Parizu.

18:54 - Hrvatska će igrati u skupini D sa Španjolskom, Turskom i Češkom. Čačićevi izabranici igrat će prvu utakmicu s Turskom u Parizu, 12. lipnja. Potom slijedi Češka i za kraj Španjolska.

 

18:27 - Počeo je ždrijeb za Euro 2016. u Francuskoj. Prvo se izvlače kuglice s reprezentacijama iz prve jakosne skupine, zatim s onima iz četvrte. Potom je na redu treća jakosna skupina i na kraju druga u kojoj je i Hrvatska. 

Skupina A: Francuska, Albanija, Rumunjska, Švicarska

Skupina B: Engleska, Wales, Slovačka, Rusija

Skupina C: Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska, Ukrajina

Skupina D: Španjolska, Turska, Češka, Hrvatska

Skupina E: Belgija, Irska, Švedska, Italija

Skupina F: Portugal, Island, Mađarska, Austrija

18:19 - Kuglice s reprezentacijama iz druge jakosne skupine u kojoj je i Hrvatska izvlačit će se posljednje

18:01 - Počela je ceremonija u Parizu. Uskoro će krenuti izvlačenje skupina, a kuglice će izvlačiti legende Ruud Gullit i Bixente Lizarazu. 

17:10 - Sat vremena prije početka ceremonije u Parizu sve je spremno za ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u Francuskoj. U Kongresnoj palači već je gužva, očekuju se VIP gosti, a vide se helikopteri kako prelijeću preko Trijumfalnih vrata, koji su deset minuta hoda odavde. Da, teroristički napad i dalje je i te kako u mislima svima, a policijske su kontrole vrlo guste i detaljne, javio je Goalov reporter.

Ždrijeb je održan u pariškoj Palais des Congres de la Porte Maillot. U skladu s Uefinim koeficijentom, izabranici Ante Čačića nalazili su se u drugoj jakosnoj skupini, zajedno s Italijom, Rusijom, Švicarskom, Austrijom i Ukrajinom, te njih ne mogu dobiti za protivnike.

Iz prve jakosne skupine Hrvatsku su čekali Španjolska, Engleska, Njemačka, Portugal, Belgija ili domaćin Francuska, iz treće Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka ili Mađarska, a iz posljednje četvrte Turska, Republika Irska, Island, Wales, Albanija i Sjeverna Irska.

 

Momčadi su podijeljene u šest skupina po četiri momčadi, a u drugi će krug proći dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

U našoj anketi mogli ste glasovati koje reprezentacije biste voljeli vidjeti u skupini s Hrvatskom, a rezultate pogledajte OVDJE.

Euro 2016. će biti posljednja šansa ove nadarene hrvatske generacije za eksploziju na velikom natjecanju, ono što čekamo od 1998. godine. Srna, Modrić, Ćorluka, Mandžukić, Rakitić i Olić posljednji put zajedno jurišat će na europsku medalju. Opširnije pročitajte OVDJE.

Utakmice će ugostiti deset stadiona: Stade de France u Saint Denisu, pariški Park prinčeva, Velodrome u Marseilleu, Stade des Lumieres u Lyonu, Pierre Mauroy u Lilleu, Nouveau Stade u Bordeauxu, Geoffroy-Guichard u Saint Etienneu, Allianz Riviera u Nici, Bollaert-Delelis u Lensu te Municipal u Toulouseu.

>>Reprezentacija nam je u eliti europskih prvenstava

>>Hrvatska već zaradila 8 milijuna eura, europskom prvaku 27 milijuna eura

Komentara 139

PA
pan-am
18:57 12.12.2015.

Momci ajde Pokažite šta znate i istrcite kao pravi borci i poderite te Turke !!!!

UN
unbekant
19:02 12.12.2015.

Vrlo teska skupina,i veliki izazov za nasu reprezentaciju,koja ce nadajmose izboriti proplaz u prvom kolu.

DJ
djobu68
21:11 12.12.2015.

Gledam koga su dobili Srbi,Bosanci,Slovenci ali ne vidim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije