Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU?

Pogledajte sporne odluke suca Marića s derbija Hajduka i Dinama

Bruno Marić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
19.09.2015.
u 23:34

Krenulo posve normalno i bez problema, nije se Marić isticao i griješio, držao je susret pod kontrolim i to znači da je bio koncentriran.

Sudac Bruno Marić bit će često spominjan sljedećih dana s obzirom da je oštetio Hajduk za jedanaesterac i dosudio više nego sporni udarac s bijele točke za Dinamo, što pregledavanja snimke potvrđuje.

Krenulo posve normalno i bez problema, nije se Marić isticao i griješio, držao je susret pod kontrolim i to znači da je bio koncentriran. Ali onda u 45. minuti previđa zajedno sa svim pomoćnim sucima očito igranje rukom Filipa Benkovića.

Bio je na pravom mjestu, imao je pregled kaznenog prostora i odustao od zvižduka. Isto tako, pomoćni sudac na gol-aut liniji bio je udaljen svega nekoliko metara i također ništa nije vidio, kao ni linijski prema kojem je Benković bio okrenut.

U sudačkoj nadoknadi utakmice, stajao je mnogo dalje od mjesta navodnog prekršaja nad Soudanijem, ali nije dvojio niti sekunde da pokaže na bijelu točku i dodijeli Velazquezu drugi žuti karton. Na snimci se vidi da je kontakta bilo, ali izvan 16 metara, a sve ono u kaznenom prostoru više je nego sporno.

Stoga, u cijeloj priči čudno je da tako očita ruka nije okarakterizirana kao povreda pravilnika, ali dvoboj u kojem se ni na snimci ne vidi gdje je to načinjen prekršaj u kaznenom prostoru, za suca Marića nije bio nimalo sporan i bez oklijevanja je pokazao na bijelu točku.

Najbolje je da prosudite sami sporne situacije i donesete sud.

>> Bruno Marić pokvario derbi, Dinamo bez gasa!

>> Pogledajte kako su navijači Hajduka 'podivljali' nakon 'Marićeva penala'

>> Ćorić: Bilo je kontakta kod jedanaesterca; Ademi: Ovo je realan rezultat

>> Bruno Marić zapisao uvrede, evo što mu je rekao Pavasović Visković

Komentara 59

Avatar cluesblues
cluesblues
01:22 20.09.2015.

evo sto kazu sudacka pravila (fife i uefe): "penal se dosudjuje kad igrac namjerno dira loptu bilo kojim dijelom ruke unutar 16 metara - pod tim se podrazumijeva da je igrac namjerno napravio pokret rukom u smjeru kretanja lopte sa ciljem opstrukcije igre te mu je ruka u trenutku dodira s loptom bila u neprirodnom polozaju…medjutim, igranje rukom (penal) se ne sudi kad igrac japrije igra nogom od koje se lopta odbija u ruku - u tom slucaju se smatra da igrac nije namjerno dirao loptu nego ga je ona slucajno pogodila u ruku buduci da nije mogao kontrolirati smjer odbijanja lopte"……ovo je prema pravilima, a kad se pregleda snimka, vidljivo je da je benkovica lopta prvo pogodila u nogu (iznad koljena) od koje se odbila prema ruci (koju je on do tog trenutka vec povukao prema tijelu)…dakle, penal je u ovom slucaju vrlo nategnut, valjda ovisi o tome za koga ko navija, ali prema pravilima to se i ne svira kao penal...

SO
sonce
05:35 20.09.2015.

Novinar mora biti pošten, čestit i objektivan ali u ovom primjeru nije. Pravila igre su jasna. Benkoviću se lopta od noge odbila k ruci. Prekeršaj na Sudaniju je bio samo sljiepci neće priznati. Zašto se hajdukovci ne bune kada zaza njih dosude nepostojeći penal.

Avatar cluesblues
cluesblues
00:46 20.09.2015.

kad se pogleda iz raznih kuteva i usporeno cini se da se lopta odbila do ruke benkovica kad mu je ruka vec bila uz tijelo, benkovic je povlacil ruku i nije pokazival namjeru igranja rukom... sudac to ionak ne moze pregledat usporeno, i da je dosudil takav penal u korist dinama, hajdukovci bi opet trazili njegovu glavu…s druge strane, prvi kontakt nad soudanijem je bio izvan sesnajsterca (i to ne bas njezan jer ga je hajdukovac lupio namjerno s ledja djonom u misic, dakle drugi zuti sasvim opravdan), ali kasnije se bas ne vidi da je ponovo doslo do kontakta unutar kaznenog prostora, dakle izgleda da niti to nije bio penal…medjutim stvarati ovakvu halabuku oko toga je stvarno besmisleno jer je angelo ionak fulal penal, dakle mariceva greska na kraju nije odlucila rezultat…a sto se opcenito sudjenja tice, maric je cijelu tekmu navlacil za haduk…medjutim i da nije bilo ove gresake, hajduk bi se vadil na nesto jer su propustili priliku konacno pobijedit buduci je dinamo stvarno bio iscrpljen i los…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije