Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASITIO SE KINE

Sprema se senzacija: Sammir ima ponudu Dinama i želi se vratiti u Maksimir!

17.08.2013., Stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 6. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Sammir.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
14.01.2017.
u 21:03

– Zasitio se života u Kini, u kojoj nema tako jak sportski motiv kao u Dinamu. Privlači ga Mamićev projekt: borba za naslov prvaka, pa i novi pokušaj u Ligi prvaka. Iako je u Kini i te kako dobro zaradio, u Dinamu bi bio opet bio najbolje plaćeni igrač

Pitate li se gdje je ovih dana, u jeku siječanjskoga prijelaznog roka, bivši hrvatski reprezentativac Jorge Sammir (29), i čiji je on uopće igrač nakon što je njegov klub Hangzhou Greentown ispao iz kineske prve lige?

Službeno: Sammir je igrač pod ugovorom s kineskim Sunningom do kraja kalendarske 2017. godine, no, kako doznajemo od njegovih zagrebačkih prijatelja, u tijeku je akcija da se ugovor razvrgne i to na štetu – igrača. Naime, Sammiru bliske osobe tvrde da se brazilski čarobnjak iz Itabune pomalo zasitio kineskog nogometa i da ga je ove zime počela hvatati nostalgija za – Zagrebom.

Čeka se nagodba s Kinezima

– Da, Sammir ima ponudu Dinama! – otkriva naš izvor informaciju s prizvukom senzacionalizma i dodaje:

– I ozbiljno je razmatra, dapače, bio bi voljan vratiti se u Dinamo, pod uvjetom da se nagodi s Kinezima, kojima bi bio spreman oprostiti posljednju godinu ugovora.

Zar će se odreći tolikih milijuna (u Sunningu mu je navodno bilo zajamčeno 6,5 milijuna eura godišnje, nap. a.) za povratak u klub iz kojega je otišao gotovo pa ogorčen?

Zasitio se života u Kini, u kojoj nema tako jak sportski motiv kao u Dinamu. Privlači ga Mamićev projekt: borba za naslov prvaka, pa i novi pokušaj u Ligi prvaka. Iako je u Kini i te kako dobro zaradio, u Dinamu bi bio opet bio najbolje plaćeni igrač. Usto, osjeća da nikada nije bio spremniji i u boljoj formi – dodaje naš izvor tvrdeći da je Dinamov posao snova sve bliži realizaciji, ali i da nepredvidivi Kinezi još nisu dali zeleno svjetlo.

On je Mr. Champion

Dakle, sve se može okrenuti u jednome danu i rasprsnuti kao mjehur od sapunice. Kao što se dogodilo i s Eduardom da Silvom, kojega su donedavno svi već vidjeli u Maksimiru.

Sammir ponovno u Dinamu! Zvuči gotovo bajkovito da bi plavi ove zime mogli dobiti takvo megapojačanje, s kojim bi im odmah rapidno na kladionicama narasli izgledi za osvajanje naslova.

Jer, Sammir zapravo i jest Dinamov “Mr. Champion”, čovjek s čak osam naslova prvaka i najtalentiraniji nogometaš kojega je Mamić dosad doveo. Naravno, i najproblematičnijeg ponašanja, iako nas svi uvjeravaju da je ta faza Sammirova života prošlost.

Popularni Mamićev Filho posljednju je utakmicu za Dinamo odigrao 7. studenog 2013. godine u Eindhovenu, protiv PSV-a u Europskoj ligi, a nakon nje trener Zoran Mamić udaljio ga je iz momčadi.     

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije