Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaha Halilhodžić otvoreno:

U Dinamu imaju kompleks, a igrača na kojem sam sve gradio morao sam vraćati iz mrtvih

vahid halilhodžić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
18.10.2016.
u 17:44

– U Dinamu stalno postoji taj kompleks da ne može pobijediti velike suparnike. Kad sam došao u klub, puno sam radio na tome. Kad bih rekao da idemo na pobjedu protiv nekoga, uglavnom mi nisu vjerovali. Do Villarreala uhvatili smo malo vremena i uspjeli se pripremiti, igrači su počeli vjerovati u uspjeh

Villarreal je 2010. godine bio u samom vrhu španjolske lige, baš kao što je to sada Sevilla. A Dinamo ga je tada pobijedio u Maksimiru s 2:0 pogocima Ante Rukavine i Sammira te iznenadio nogometni svijet.

– Puno je bilo iznenađenih, ne samo našom pobjedom nego i igrom kojom smo se predstavili – kaže nam tadašnji trener Dinama, a današnji izbornik Japana, Vahid Halilhodžić.

Dinamo ima kompleks

Nadajmo se da je Petev proučio Sevillu kao što je Vaha proučio Villarreal.

– To je uobičajeni recept, trebate dobro proučiti suparnika, analizirati ga i onda složiti taktiku kojom ćete njegove najbolje strane osujetiti, a iskoristiti ono u čemu je najslabiji. Tada su Sammir i Rukavina igrali odlično. Ante je bio sjajan, imao je poseban zadatak, biti u međuprostoru, koristiti prazan prostor. Jer kad bi krenuo u punom sprintu, Rukavina je bio nezaustavljiv. Puno toga gradio sam baš na njemu.

Vaha je u Japanu i ne prestaje s radom. Nema previše volje stalno putovati u Europu. I u Japanu je čuo da se taj njegov čudesni Ante oprostio od nogometa.

– Šteta, kao što je šteta što bolje nije iskoristio svoj veliki potencijal. Nogometno je mogao puno, no imao je nekih problema izvan nogometa. A mogao je napraviti divnu karijeru. Puno sam s njim razgovarao i radio.

Koliko je psihička priprema važna za ovakve utakmice kakvu Dinamo igra danas?

– U Dinamu stalno postoji taj kompleks da ne može pobijediti velike suparnike. Kad sam došao u klub, puno sam radio na tome. Kad bih rekao da idemo na pobjedu protiv nekoga, uglavnom mi nisu vjerovali. Do Villarreala uhvatili smo malo vremena i uspjeli se pripremiti, igrači su počeli vjerovati u uspjeh.

Dinamu sad, dojam je, treba baš samopouzdanje, ali i dobra taktička priprema za jaku Sevillu.

– Za utakmicu se, pogotovo tako jaku, treba jako dobro pripremiti, na poseban način, svaki igrač mora znati što radi u ofenzivi, a što u defenzivi, ali nijedan ne može sam ništa, to može samo Dinamo kao momčad. Barcelona i Real mogu individualno puno, ali Dinamo ne može, on mora biti momčad, i kao momčad može i danas nešto napraviti. Recept za Sevillu je jednostavan, kad imaš loptu – napadaj, kad je nemaš – brani se, svi u blok. To je suvremeni nogomet i sve to ulazi u tu psihološku pripremu. No, kao što sam rekao, važno je uvjeriti momčad da može pobijediti Sevillu.

Antu sam vraćao iz mrtvih

Mislite li da je moguće da plavi pobijede?

– Zašto ne bi bilo moguće? Nisam u zadnje vrijeme gledao Dinamo, znam da je otišlo nekoliko važnih igrača, ali Dinamo sada ima ofenzivne igrače bolje od onih koje sam ja imao 2010. godine. Ja sam tada morao Rukavinu vraćati iz mrtvih. I uspio sam, sedam dana prije utakmice znao je što mora raditi, kako igrati, kretati se – kazao je Vaha, koji s Japanom u kvalifikacijama za SP nije krenuo u skladu sa svojim željama.

– Izgubili smo na startu od Emirata, teškim pogreškama suca, prvi mi je to poraz na klupi Japana, to nas je malo poljuljalo, no potom smo pobijedili Irak i Tajland te u Australiji izvukli važan bod.

Komentara 7

VE
vecernji55
18:32 18.10.2016.

Bio na utakmici s Viljarealom. Kako je tada Dinamo lijepo igrao. Lijepo je to Vaha krenuo slagati, imali su glavu i rep, a onda je uslijedio uobicajeni rasplet... zamisljam kako bi dinamo danas izgledao da ga je Vaha vodio sve ove godine, zasigurno puno ozbiljnije. Ovako nas ceka jos jedna blamaza veceras, opet tako uobicajeno i tako nekako jadno 😔

DI
dinamo123456
22:48 18.10.2016.

bio sam na svim utakmicama te sezone. sjećam se zadnje europske utakmice. dinamu je trebala pobjeda protiv paoka da prezimi. na stadionu je bilo debelo ispod nule. paok nije bio ništa posebno, a dinamo je bio očajan. cijelu utakmicu nisu puknuli pošteno po golu, a paok je iz jedne šanse zabio gol (salpingidis). ako si tako pametan vaha, šta nisi motivirao tada igrače?

KU
kupatilo
09:10 15.01.2017.

Daje Vaha sve ove godine ostao u Dinamu i daje i dan danas tu e tobi bio evropski dinamo a ne oko da nije ustanju dat go a kamoli pobjedit nekog pa ni neodluceno vise nije u stanju odigrat.Mamic je u međuvremenu prodao sve stoje valjalo i normalno daje ovako kakoje.A sadbi kao vratili Samira.Stoce im on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije