Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Sevilla razbila Porto! Rakitić zabio pa doživio ovacije

Sevilla
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/8
10.04.2014.
u 23:00

Raketa je u petoj minuti hladnokrvno zabio s 11 metara. Vratar u jednu, a lopta u drugu stranu.

Sevilla je u polufinalu Europske lige. Momčad Ivana Rakitića razbila je Porto s 4:1 i tako nadoknadila minimalni poraz iz prve utakmice četvrtfinala.

A upravo je kapetan Seville Rakitić načeo Portugalce. U 5. minuti Danilo je srušio Baccu, a Raketa hladnokrvno zabio s 11 metara. Vratar u jednu, a lopta u drugu stranu.

Sevilla je nastavila uraganski i nakon samo pola sata vodila 3:0. Prvo je u 26. minuti pogodio Vitolo nakon da bi samo tri minute kasnije Bacca iskoristio tromost gostujuće obrane i zabio nakon jedne svijeće u šesnaestercu.

Tračak nade Portu vratio se nakon što je Coke u 54. minuti zaradio drugi žuti karton. Portugalci su stisnuli, Quaresma je najviše prijetio, ali lopta nije htjela u gol. U 79. minuti Gameiro je s igračem manje povisio na 4:0 da bi gosti u sudačkoj nadoknadi lijepim udarcem Quaresme došli do počasnog pogotka.

Rakitić je u 86. minuti napustio teren i svoje mjesto prepustio Trochowskom. Navijači su ga ispratili pljeskom i ovacijama. Kao da su mu željeli poručiti da ne ode iz kluba...

Juventus i Benfica prošli, podvig Valencije

Juventus je s 2:1 kod kuće svladao Lyon i tako potvrdio prolazak nakon što je s 1:0 slavio u prvoj utakmici. Staru damu je u vodstvo doveo Pirlo (4.) koji je pogodio u svoj stilu iz slobodnog, izjednačio je Briand (18.), a konačni rezultat postavio je Marchisio (68.).

Problema nije imala ni Benfica koja je s 2:0 bila bolja od AZ Alkmaara i s 3:0 ukupno prošla u polufinale. Oba gola postigao je Rodrigo.

Veliki podvig napravila je Valencia koja je nadoknadila 3:0 protiv Basela iz prve utakmice. Španjolci su u 90 minuta uspjeli zabiti tri gola pa su pobjednika odlučili produžeci. Basel je u dodatnom vremenu zaradio dobio dva crvena kartona što je Valencia iskoristila i postigla još dva pogotka za konačnih 5:0. Tri gola zabio je Paco Alcacer.

Valencia se tako upisala u povijest jer prije ove utakmice nitko u Europskoj ligi nije nadoknadio zaostatak od tri gola iz prve utakmice.

Ždrijeb polufinala Europske lige je u petak u 13 sati.

>> Brojke ne lažu: Od Rakitića bolji samo Cristiano Ronado i Messi

Komentara 1

KA
karambita
17:10 11.04.2014.

Uff, opet hvalospjevi o nogometnim potrckalima...dosta smo se naslusali o Lukici, Mandzi, sad nas dave i sa Raketom.....oni igraju za lovu, a lova se vrti u milijunskim euricima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije