Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Santini zabio četiri gola za Kortrijk, a potom doznao da mu je umro stric

Ivan Santini
Foto: VL
23.02.2015.
u 11:48


Ivan je nakon utakmice saznao da mu je u Zadru preminuo stric za kojeg je bio jako vezan.

Trebao je to biti dan kojeg će Ivan Santini pamtiti samo po lijepim uspomenama. Za Kortrijk je u belgijskom prvenstvu protiv Westerloa zabio četiri pogotka i s 13 ukupno ove sezone izbio na prvo mjesto među najboljim strijelcima lige.

No, istog dana iz Zadra je stigla tužna vijest da mu je preminuo stric Mićo za kojeg je Ivan bio jako vezan. Odmah se iz Belgije uputio u Zadar na pogreb. Iz Ukrajine stigao je i brat Krševan koji brani za tamošnji klub Zorju Lugansk. Ivan se javio, a u glasu mu se osjetila sjeta. Pokušali smo mu odvratiti misli na svjetlije teme.

Nitko to nije očekivao

- Nisam očekivao da ću tako brzo postati najbolji strijelac lige. No, u toj nam se utakmici sve poklopilo. Rano smo zabili prva dva pogotka - počeo je Santini.

U Belgiji je lani dvaput postigao hat-trick, u Zadru jednom, a nikada u nekoj natjecateljskoj utakmici nije zabio četiri gola.

- U nekim prijateljskim sam znao zabiti i po pet pogodaka. Ovo je prvi put da sam zabio četiri.

Tko je prvi čestitao?

- Najprije naravno ljudi iz kluba i suigrači. Potom obitelj i najbliži prijatelji.

Kortrijk je trenutačno na četvrtom mjestu u Belgiji. Koliko možete ove sezone?

- Ne znamo ni sami. Istina je da nitko u klubu nije očekivao ovakav rezultat. Posebice što smo jako loše krenuli u prvenstvu. Ne znam što se okrenulo. Sada smo druga momčad po broju postignutih pogodaka. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Sigurno sada intenzivnije razmišljate i o reprezentaciji?

- Iskreno, nisam. Ne želim previše razmišljati i onda da se razočaram ako poziv ne stigne. Jasno da mi je to velika želja, no sada sam posvećen samo na svoju prvu sljedeću utakmicu - skromno će Santini.

U Njemačkoj se u Freiburgu nije uspio nametnuti, belgijska liga mu očito odlično odgovara. Gdje se dogodio taj potrebni klik?

- Suigrači su me u Kortrijku odlično prihvatili i pomogli su mi da se brzo prilagodim. A bio sam posebno motiviran da i Nijemcima dokažem da su pogriješili što mi nisu pružili priliku - ističe Santini koji s Kortrijkom ima ugovor još godinu i pol dana.

Ako ovako nastavite teško da će vas Kortrijk moći zadržati?

- Ma i lani sam zabio 15 pogodaka uz 10 asistencija pa sam ostao. Ne očekujem previše. Ne razmišljam o budućnosti, samo o sadašnjosti - zaključio je Santini.

Ivan je u 21 nastupu u prvenstvu suparničke mreže tresao čak 13 puta.

Nigdje nije lako zabijati

Branko Strupar sigurno je jedan od napadača koji su kompetentni da procjenjuju Santinijev učinak. Strupar je 1997. godine bio najbolji strijelac u Belgiji.

- Iznimno mi je drago da se nakon Perišića 2011., ponovno jedan Hrvat nalazi na vrhu liste najboljih strijelaca belgijskog prvenstava. Santinijev je Kortrijk inače jedno od najpozitivnijih iznenađenja ove sezone, a kako momčad vodi moj suigrač iz belgijske reprezentacije Yves Vanderhaeghe dvostruko mi je draže - kaže Branko Strupar.

A najbolji strijelci u Belgiji bili su još i Ivan Perišić, Mario Stanić i Robert Špehar. dok je Josip Weber igrajući za gradskog rivala Cercle Brugge početkom devedesetih čak tri godine zaredom bio vodeći strijelac.

- Nigdje nije lako biti najbolji strijelac lige. Pogotovo ako igrate za mali klub poput Kortrijka - kaže Strupar.

Santini je u 62 nastupa skupio 30 pogodaka čime je premašio i učinak koji je imao u Zadru. Za Zadar je zabio 26 gola u 64 nastupa, a impresionirao je u jesenskom dijelu prvenstva 2011./2012. kad je s 10 golova bio prvi strijelac prvenstva.

>>Santini: Ozljede, smrt oca, nepravda... Spasili su me rad i molitva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije