Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA JEDANAESTERCA

Rijeka na krilima Krstanovića pregazila Hajduk

Rijeka Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/15
06.04.2014.
u 16:47

Rijeka je uvjerljivo svladala Hajduk s 4:1. Dva gola je zabio Krstanović s 11 metara, a dva Sharbini.

Tamo u njegovom selu Sarajlije pored Tomislavgrada zovu ga "Hajdukov killer". Opravdao je nadimak, zabijao je Hajduku u dresu Zagreba, u Dinamovom dresu, a sada je Ivan Krstanović presudio jadranski derbi. Izborio je dva jedanaesterca, oba realizirao, izborio isključenje Maloče. Nema Leona Benka, nije bilo ni Andreja Kramarića, ali Ivan Krstanović je novi junak Kantride.

Ključni čovjek u vrhunskoj pobjedi Rijeke nad Hajdukom od 4:1 (1:1) i u nastavku serije bez poraza na Kantridi, koja je sada stigla do broja 24. U Sarajlijama će se slaviti Krstanović, ali i mještanin mu Pašalić, koji je zabio za Hajduk. Počelo je vratnicom Moisesa u 2. minuti, ubacio je Brezovec, a Brazilac umalo svladao Stipicu. A u 13. minuti erupcija na Kantridi. Krstanović je pobjegao Hajdukovoj zadnjoj liniji, Stipica ga je srušio, a Strahonja pokazao na bijelu točku.

Domaći su za Hajdukovog vratara tražili višu kaznu od žutog kartona, ali Strahonja je mislio drugačije. Poslije utakmice je saznao što o tome misli njegov mentor Melo Pereira, poznati portugalski sudac, koji ga je "snimao" u dvoboju "visokog rizika". U tim početnim minutama Rijeka je bila puno agresivnija, Kek je Tudoru "ukrao" ono što je krasilo Hajduk, posjed lopte bio je na strani domaćih.

No, Tudor se vratio u igru zahvaljujući Antonu Maglici i Mariju Pašaliću. U 28. minuti Splićani su odigrali brzu akciju, Abdukholikov je ubacio za Maglicu, a prvi strijelac Hajduka pretvorio se u asistenta. Gurnuo je loptu za natrčalog Pašalića, koji je rutinirano svladao Vargića.

Nastavak je ponudio istu priču, opet je Krstanović pobjegao, ovaj put srušio ga je Maloča. Jedanaesterac i crveni karton, Strahonja nije imao dvojbi, a Krstanović je u 53. minuti ponovno bio siguran s bijele točke. Hajduk je od tog trenutka bio pred nokautom, Stipica je spašavao mrežu bijelih, a u 69. minuti utakmicu je zaključio Sharbini, koji je glavom pogodio za 3:1. U finišu je Sharbini još jednom zabio, bio je to znak za potop Hajduka.

Navijačkog prepucavanja uoči jadranskog derbija nije nedostajalo. Torcida je odradila ranojutarnju akciju, već u 7 ujutro skupina od pedesetak pristaša splitskog kluba prošetala je po Korzu. Taj potez u navijačkom svijetu drži se kao "gol na gostovanju". Srećom, bliskih susreta s Armadom nije bilo. Policija je brzo dobila dojavu da im je skupina navijača promakla u grad, pa je Hajdukove navijače uskoro prepratila prema stadionu. Navijači Hajduka smješteni su u kavez u kojem je bilo mjesta za njih 600. Policija je jakim mjerama sve učinila kako se ne bi ponovili nemili događaji s rujanske utakmice kada je vladao pravi rat bakljama. Tek im je promakla ta "momčad" na Korzu, no posljedica nije bilo.

Inače, sat prije početka prodana je i posljednja ulaznica za jadranski derbi, rasprodano je svih 9500 ulaznica koliko ih je pušteno u prodaju. Sate do utakmice i Rijeka i Hajduk su čekali na Opatijskoj rivijeri, Splićani su bili smješteni u hotelu Agava, Rijeka je, pak, bila par kilometara dalje, u Lovranu. Matjaž Kek nije imao problema, poslao je najavljenu momčad s Anasom Sharbinijem, koji je zaliječio žuljeve.

Igor Tudor boru na lice dobio je od noćne temperature Filipa Bradarića, vrijednog veznjaka, koji je bio važan dio njegove koncepcije. Stoga je na travnjak otišao Mislav Anđelković, a Bradarić je na utakmicu stigao u automobilu predsjednika Marina Brbića kako slučajno nekakvom virozom ne bi zarazio ostatak momčadi.

>> Hajdukov je problem što ipak ima samo limitiranu momčad

Komentara 26

RA
rasimcanaj
17:11 06.04.2014.

Navijači Hajduka smješteni su u kavez u kojem je bilo mjesta za njih 600 >>> Torcidu ,bbb i slicne divljake i treba strpati u kavez ali ih ne pustati van. Ah umalo zaboravih reci da je za ovaj teski porazraz Hajduka kriv Mamic koji je prodao Krstanovica Rijeci.

RP
rade.pranjic
18:31 06.04.2014.

Bravo Rijecani. Hoce li sada Hajduk traziti da vam zabrane igrati nogomet,kao sto trazi za lokomotivu I druge klubove ?

Avatar matalan
matalan
18:15 06.04.2014.

kad najdraži klub druga tite gubi onda je prvenstvo neeeregularno,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije