Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNI DERBI

Hajduk osvojio bod pred 25 tisuća navijača na Maksimiru, Dinamo razočarao igrom

Hajduk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/26
12.07.2015.
u 20:59

Modri su bili favoriti u ovom susretu, a poticaj im je trebao biti i huk s tribina, ali bolje od 1:1 nisu mogli.

Derbi Dinama i Hajduka završio je pomalo neočekivano, remijem! Znalo se da će noge biti teške jer tek je počela sezona, ali malo tko bi potpisao ovih 1:1, posebno zbog ambijenta kakav se na Maksimiru nije vidio devet godina - ukoliko govorimo o derbiju. Bilo je 25 tisuća navijača, od toga oko četiri tisuće pripadnika Torcide i navijanje nije prestajalo od prve do posljednje minute susreta. Splićani imaju više razloga za zadovoljstvo, uspjeli su ostati neporaženi po prvi put nakon prosinca 2013. (2:2), ali na pobjedu čekaju još od rujna 2008. (2:1).

DINAMO - HAJDUK 1:1 (Soudani 37'/Caktaš 8')

I "samo" je nedostajala uvjerljiva pobjeda, očekivana protiv "bilih tića". Nakon dobrog Dinamova početka i prigode Ćorića, Hajduk je odmah "pokazao zube"! I to ne "mliječne", nego one prave, oštre – gosti su, naime, u osmoj minuti poveli. Ohandza je probio Dinamov desni defenzivni bok i lijepo odigrao povratnu loptu za Caktaša, koji je poentirao i doveo Splićane u vodstvo.

Taj je pogodak dao dodatnu sigurnost gostima, koji su dobro zatvorili prilaze svojim vratima. A i nisu se morali tko zna kako namučiti, jer je u Dinamovu sastavu bilo previše slabih igrača, plavi nisu uspjeli spojiti dva ili tri uzastopna dodavanja, pa je takva, rastrgana igra, išla na mlin gostima. Dinamovi su nogometaši samo udarcima iz daljine pokušali ugroziti sigurnog Kalinića, no Ademijev i Machadov pokušaj bili su lak plijen za splitskog golmana.

Dinamo se tražio punih pola sata i u prvom konkretnom napadu stigao je do izjednačenja! Sve je, u 38. minuti, izvanredno napravio Marko Pjaca – primio je loptu na aut-crti s lijeve strane, potom je "slomio" svog čuvara Tudora, ušao u 16-erac i s korner crte je prekrasno dodao loptu natrčalom Soudaniju, koji ju je sa sedam metara zakucao pod gredu! Utakmica je opet bila na početku...

Očekivalo se da će s padom temperature u drugom dijelu igra biti s više elana, prigoda te svega što krasi nogometnu igru. Tko je to pomislio, teško se prevario. Rastrgano, teško, bezidejno... To je pravi opis drugih 45 minuta. Tek je ponešto živnula igra kad se trener Damir Krznar odlučio iz igre izvaditi Henriqueza i Ćorića, a uvesti Roga i Cekicija, a potom i umjesto Pjace Hodžića. Sjevnulo je par udaraca, bilo je i ponešto udaraca iz kuta, ali ništa konkretno.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na kraju je čak Hajduk mogao i zabiti jer je obrana modrih u lošoj formi, "cure" na sve strane i ne zna se je li veći problem Šimunović, Taravel ili Pinto. Prvospomenuti je griješio gdje je stigao, drugospomenuti ima sreće što mu Bruno Marić nije dodijelio minimalno dva žuta kartona u prvih 45 minuta, a trećespomenuti je "letio" kod gola Hajduka i u 88. minuti srušio Maglicu na 17 metara od gola.

Ne treba sezonu još ocjenjivati, daleko je kraj. Niti bijeli smiju poletjeti, niti modri smiju pasti u depresiju. Za mjesec dana će se moći dati bolji sud.

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić - Ademi, Machado - Soudani, Ćorić (od 62. Rog), Pjaca (od 82. Hodžić) - Henriquez (od 75. Cekici). Trener: Damir Krznar.

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Balić (od 52. Maloku), Caktaš Jefferson - Vlašić, Roguljić (od 70. Maglica) - Ohandza (od 90. Kiš). Trener: Damir Burić.

USKORO OPŠIRNIJE.

>> Zašto su se navijači Dinama vratili na stadion?

>> Na stadionu se potukli 'mamićevci' i BBB, policija brzo reagirala

>> Boysi 'okupirali' grad, njih pet tisuća uz pjesmu stiglo do Maksimira

Ključne riječi

Komentara 129

21
215794
19:37 12.07.2015.

Volim Dinamo ali postujem i ostale

FE
fefellerunt
19:41 12.07.2015.

Što su dobro istrenirani ti naši nogometaši 30°C je njima visoka temperatura uz vlažnost zraka od oko 60% . jadni oni , Onda se netko čudi kako ne mogu parirati europskim momladima.

JM
ja-ma
20:00 12.07.2015.

Došao narod gledat cirkus.Kad cirkus prođe nikog neće biti.Iskreno,Mamić bi trebao otići iako ga poštujem,no tek kad ode onda će se vidjeti da on nije uzrok praznih tribina već jednostavno loša liga,a mizerni Dinamovi rezultati će otjerati i jovanovićevce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije