Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Rakitić:

Osjećao sam se kao neki dužnik, trud mi se napokon isplatio

Hrvatska - Bugarska
Foto: Pixsell
12.10.2015.
u 09:00

'
Izbornik nas je malo opustio, odužili smo mu se kvalitetnom igrom.'

Luka Modrić bio je jedan od rijetkih igrača s kojim se nije moglo razgovarati. Projurio je prema autobusu, s tim da se slikao s bugarskim novinarom. Ali, za hrvatske medije nije mu se baš govorilo. Valjda da ga netko ne bi pitao nešto o svjedočenju protiv braće Mamić. Uvijek može komentirati utakmicu i reći da ostalo ne želi komentirati. No, to je Modrićev problem, valjda će jednom shvatiti da ne razgovara s novinarima, već s hrvatskom javnosti. Puno raspoloženiji od njega bili su strijelci za Hrvatsku protiv Bugarske. Zabijali su Perišić, Rakitić i Kalinić, svaki gol ima neku vrijednost. Recimo, Perišić je pogotkom za 1:0 nastavio svoj izvanredni niz u kvalifikacijama, postigao ih je pet i naš je najbolji strijelac.

– Pustite to. Ne zanima me osobni učinak, važno je da Hrvatska pobjeđuje i da se plasira na prvenstvo Europe – kazao je Perišić.

Osluškivat ćemo Rim

Hrvatska pod Antom Čačićem izgledala je sasvim dobro u odnosu na Hrvatsku protiv Norveške.

– Teško je sad govoriti o onoj utakmici u Oslu, teško je to objasniti. Mi se okupimo svakih par mjeseci po tri dana, nije lako biti izbornik – objašnjavao je Perišić.

"Kockaste" čeka gostovanje na Malti, Perišić će i tamo biti jedan od ključnih igrača. Hrvatska će juriti tri boda i osluškivati rezultat iz Rima. Tamo Norveška ne smije pobijediti Italiju kako bismo izbjegli dodatne kvalifikacije.

– Ne vjerujem da će Norveška pobijediti Italiju, koja još nema poraz u kvalifikacijama – jasno će Perišić.

On je najbolji strijelac u kvalifikacijama, a Ivan Rakitić zabio je prvi gol za Hrvatsku nakon tri godine i 26 utakmica. Posljednji put bio je strijelac još 10. listopada 2012. kada je pod vodstvom Igora Štimca Hrvatska svladala Makedoniju u Skoplju s 2:1.

– Osjećao sam se na neki način kao dužnik, isplatio mi se trud – kazao je Rakitić.

Ante Čačić stavio ga je puno bliže protivničkim vratima.

– Stavio me u ulogu koju sam dugo igrao u Sevilli, osjećao sam se dobro, ali to je lako kada cijela momčad igra kako treba. Novi izbornik donio je i neke svoje ideje, uvijek je tako, sto trenera, svaki će na svoj način biti poseban – rekao je Rakitić.

Prvo ime dvoboja, dali smo mu primat u odnosu na Perišića zbog genijalne asistencije petom za Rakitića, bio je napadač Fiorentine Nikola Kalinić.

– Ne znam ni sam kako sam odigrao tu petu, jednostavno mi je došlo – kaže Kalinić.

Već je dugo u top formi, za Dnipro je zabio u finalu Europske lige, sada gazi talijanskim travnjacima. Kvalitetu je potvrdio i u dresu reprezentacije, a minute je dobio zahvaljujući ozljedi Marija Mandžukića. Tako je to, jednom smrkne, drugom svane.

– Mandžukić? Što ću govoriti o njegovim kvalitetama, sve se zna. A na izborniku je da odluči tko će igrati, a na nama da se nametnemo – u svom će stilu Kalinić.

Kovačeva žrtva

Našao se u puno prigoda, tek je posljednju realizirao.

– Mogli smo i još koji gol zabiti, ali najvažnije je pobijediti. Idemo sad po pobjedu na Maltu, vjerujemo u direktan plasman na EP. Nećemo razmišljati o utakmici Italija – Norveška, najvažnije je da mi odradimo svoj posao kako treba – kaže Kalinić.

Ovo je njegov veliki povratak u reprezentaciju. U mandatu Nike Kovača bio je žrtva, bivši izbornik prebrisao ga je svojim dolaskom, vratio ga je za dvoboje protiv Azerbajdžana i Norveške nakon kojih je smijenjen. Čačić je pokazao da ima veliko povjerenje u Kalinića. Nije ni mogao drukčije, kako čovjeka od kojeg strepi cijela talijanska liga staviti na klupu.

– Čačića se sjećam još iz Prve HNL. Odličan je čovjek i trener. Malo nas je opustio, a mi smo mu se odužili kvalitetnom igrom – zaključio je Kalinić.

>> Mandžukić bi silom igrao, ali Kalinić je bolji!

>> Hrvatska više ne može biti najbolja trećeplasirana, Albanija izborila Euro!

>> Evo zašto bi Italija morala pobijediti Norvešku i omogućiti nam EP: 'Teško mi je to razumjeti'

Komentara 10

DU
Deleted user
11:26 12.10.2015.

Raketa,ne trebaš se osjećati kao dużnik !Odabirom Hrvatske a ne Švicarske u kojoj si odrastao kao čovjek i nogometaš ti si pokazao tko si i navijačiti hrvatske ti to neće zaboraviti! Jedino,nisi trebao dati izjavu ovom Maršiću ,jer on i njegovi,zna se koji,bojkotiraju i pozivaju na bojkot Hrvatske !Njima neka izjave daju ovi o kojima pišu u Večernjaku da su ušli u knjigu Guinnessovih rekorda!

KE
kentie
11:50 12.10.2015.

Melinda ti i tebi slični prestanite se baviti jeftinim politikanstvom kad je sport u pitanju, poglavito reprezentativni nogomet koji je hrabro najavio, urbi et orbi, Novu Hrvatsku AD 1990, 15. rujna na stadionu Maksimir. Drugo, konačno da se netko dosjetio ili prisjetio da za izbornika stavi iskusnog trenera koji je počeo praktički od kokošarskih liga da bi u konačnici došao do prvoligaških i europskih terena i klubova, pa makar se i on zvao Ante Čaćić. Kojeg, btw. novinari "časte" pogrdnim terminom radio tehničar, a ti isti novinari su u svom obrazovanju stali na pol puta. A Čaćić je završio kineziologiju, btw. dakle fakultet, ali to nijedan novinar neće reći, jel. I on je napravio jedino što je trebalo: totalno raštimani orkestar, uredno složen i posložen od Slavena, koja su dva nabrijanca i lunetika u liku i djelu Štice i Nike razvalila do totalne neprepoznatljivosti i sterilnosti, pretvorio je u ekip koja ima glavu i rep. Malo mudrosti i staloženosti: igrače je postavio na mjesta koja igraju u svojim klubovima, ništa više ništa manje, i eto ti igre, agresivnosti i rezultata. Neke je diskretno, kao npr. Vrsaljka, Brozovića, vječito sporog, udaljio od ekipe, bez pardona Mandžu zamijenio boljim i potentnijim Kalinićem, i eto rezultata ponovo. Što bi sad još trebalo, tući Maltu, naravno i očekivati da Itaglia odigra za nas, ali bojim se da neće s obzirom da smo za nju, pored Njemačke, crna mačka...

Avatar Cinco
Cinco
11:03 12.10.2015.

Zašto ne možemo vidjeti komentare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije