Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI CIPAR

Niko Kovač traži lijevog beka i desno krilo, Pula golijadu

Niko Kovač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
04.09.2014.
u 12:45

Izbornik je i dalje mrk, još ga bole kritike nakon SP-a u Brazilu.

Pokoja sijeda u bradi, čvrst hod, pogled pomalo mrk, valjda nam još broji kritike za ono što je momčad pod njegovim vodstvom napravila u Brazilu... Niko Kovač pred novim je izazovom, Hrvatska kreće u pohod na prvenstvo Europe, prva postaja bit će Malta u Maksimiru. Ali prije toga Kovač će svoje nove trupe predstaviti u Puli, rival mu je Cipar, 140. momčad (smjestila se između Čada i Vijetnama) na Fifinoj ljestvici.

Povratak Strinića

Dakle, trebao bi to biti lagan posao, baš uigravanje za Maltu. Pobjeda Niki Kovaču treba kako bi mirno ušao u pravi posao. Cipar je, ako se zna da otvaramo kvalifikacije s Maltom (150. mjesto po Fifi), baš protivnik po mjeri. Baš kao što smo i mi Cipranima koji na otvaranju kvalifikacija gostuju u Zenici kod Bosne i Hercegovine.

Podosta je izmijenjeno lice reprezentacije, ne i one prve momčadi, tu ćemo gledati ista lica, od standardnih nema samo Stipe Pletikose, ali Danijel Subašić već je stari u izabranoj vrsti. Eduardo i Vukojević kod Kovača nisu imali važan status, a vrijeme i njegove igre pokazat će hoće li izbornik posegnuti za Nikom Kranjčarom, koji je nekako zaboravljen. Još prije nekoliko mjeseci naricali smo zbog njegove ozljede, a sada ga nitko i ne spominje. Kranjčar se skrasio u QPR-u, opet je u svom dragom Londonu i u Premiershipu može vratiti svoj status. Povratnik je Ivan Strinić, naš jedini pravi lijevi bek. U Brazilu smo vidjeli da Pranjić nije taj, uostalom i Kovač je "kemijanjima" na SP-u ostavio otvorenim tu poziciju koju bi sada trebao zauzeti Strinić. Najveći je Kovačev trenutačni problem ozljeda Ivana Perišića. Odjednom je Hrvatska ostala bez krilnih igrača. Prve su špice i Mandžukić i Jelavić i Čop i Kramarić, pitanje je koga će Niko staviti na desnu stranu. Možda se odluči Srnu gurnuti visoko, a iza leđa mu staviti moćnog Šimu Vrsaljka (možda i Tina Jedvaja), tek će se to vidjeti. Ono što je nesporno, ključne uloge imat će trojac Modrić-Rakitić-Mandžukić. I dalje ćemo Modrića i Rakitića gledati "tamo dolje" ispred stopera, tako je barem izbornik najavio. Niko Kovač želi igrati kao Njemačka, ali u momčadi ima trojac koji drži značajne role u tri najveća španjolska kluba. Hrvatska nije i ne može biti Njemačka, baš kao što ni Njemačka ne može biti Hrvatska. Premda je u bližoj povijesti to itekako željela biti. U ovom novom Kovačevu kadru samo su dva igrača iz Bundeslige, Jedvaj i neuništivi Olić.

Olić se igrao s djecom

– Ivice, molim te, može slika – obožavatelji su ispred hotela Belvedere u Medulinu skakali oko našeg veterana.

Udovoljio je svima, on i Kovačić imali su volje zaustaviti se s pedesetak obožavatelja...

Kockice još svijetle, sretno novoj Hrvatskoj u novom ciklusu u kojem Kovač zna da mora izboriti nastup na Euru 2016. godine u skupini s Italijom, Bugarsom, Norveškom. Da, to je nova selekcija u kojoj je deset igrača rođenih 1990. godine i kasnije, u kojoj je šest nogometaša koji danas igraju u Prvoj HNL.

>>Na papiru smo mi i Italija broj jedan i dva, ali na papiru svašta piše

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
13:28 04.09.2014.

Lijevog beka treba naći u HNS-u , a krilo neka bude iz SDP-a.

Avatar xvalentinox
xvalentinox
13:41 04.09.2014.

"prva postaja bit će Malta u Maksimiru. Ali prije toga Kovač će svoje nove trupe predstaviti u Puli" ------------------------------------------------------------------------------------- KADAAAAAAAAAAAAAAAA???????????????????????? novinarcicu,petljas se u izbornikov posao a osnovne stvari iz svoje struke neznas. prvo i osnovno pitanje je;protiv KOGA igramo amo a drugo bi bilo; KADA igramo,srecom pa si uspio napisati protiv koga igramo i previse bi bilo od novinarcica ocekivati da napise i KADA se igra,bitno da on zna bolje od kovaca tko i kako treba igrati.

MO
mojazemlja
14:28 04.09.2014.

Nives C.,je slobodna...da ju je na lijevo krilo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije