Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav Borovec:

Nema nikakvog smisla da se Zdravka Mamića stavlja na crnu listu

Zdravko Mamić i Mirko Barišić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
01.12.2014.
u 23:27

- Na listu se stavljaju osobe koje su počinile kažnjive radnje iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a ne prema drugim zakonima. Mamić je evidentiran za jednu kažnjivu radnju. Osobe koje počine jednu kažnjivu radnju ne nalaze se na C listi - rekao je Krunoslav Borovec.

Uoči sutrašnjeg sastanka splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i čelnika Hajduka s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom u HTV-ovoj emisiji Otvoreno se raspravljalo o proteklim događajima u hrvatskom nogometu.

- Nećemo odustati dok čelni ljudi HNS-a ne napuste svoja mjesta. Ne borimo se samo za Hajduk nego za hrvatski nogomet - rekao je član Nadzornog odbora Hajduka Vjekoslav Hrabar koji je ponovio da nije točno da je Torcida naredila igračima Hajduka da ne odigraju derbi.

- Odluku je donio Nadzorni odbor. Niti trener, ni igrači, nego Nadzorni odbor.

Cvrk: Mislim da Šuker nije pobjegao

Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza, je odgovorio na pitanje gdje je Davor Šuker.

- Šuker je u Bangkoku.

Zašto se predsjednik HNS-a nije oglasio?

- Vjerujem da će hoće, i to vrlo brzo. Mislim da je bio dovoljan broj komentara, a sigurno će i predsjednik reći svoje mišljenje.

Nije pobjegao?

- Mislim da nije. A mislim ni da neće podnijeti ostavku.

Borovec: Odgovornost je na klubovima

Armada je danas u priopćenju pitala načelnika Uprave policije Krunoslava Borovca zašto Zdravko Mamić nije na crnoj listi.

- Na listu se stavljaju osobe koje su počinile kažnjive radnje iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a ne prema drugim zakonima. Mamić je evidentiran za jednu kažnjivu radnju. Osobe koje počine jednu kažnjivu radnju ne nalaze se na C listi. Nema apsolutno nikakvog smisla da se Mamića stavlja na tu listu kao ni ostale čelnike klubova.

Navijači koji su na crnoj listi nisu obaviješteni o tome.

- Zakonom nije predviđeno da se takve osobe obavještavaju o tome - rekao je Borovec i dodao:

- Nije prihvatljivo da se odgovornost za nasilje na stadionima baci na teret policije. Odgovorni su klubovi i organizatori natjecanja. Praksa u europskim državama je puno stroža nego kod nas - rekao je Borovec koji nije htio govoriti prijetnji smrću koju je dobio od jednog pripadnika BBB-a.

Ćiro: Šuker je nelegalno izabran

Trener Zadra Miroslav Ćiro Blažević smatra je Davor Šuker i vodstvo HNS-a nelegalno izabrano.

- Narod je uvijek u pravu i tko to nije shvatio je utopista. Izbor Šukera i ostalih članova HNS-a je potpuno nelegalan i to nitko ne može osporiti. I možda se zbog te sjednice stvorila gruda koja se počela kotrljati i za mene je potpuno razumljivo da se traži ostavka Šukera.

Orlando Rivetti, novinar Novog lista je dodao:

- Mislim da bi trebalo ići na nove izbore i da Šuker, Mamić i Vrbanović polože račun. Treba sazvati novu Skupštinu.

>> Dinamo priznao da bez znanja policije sastavlja 'crnu listu'!

Komentara 51

MA
margaritas
06:44 02.12.2014.

Gradani Splita daju kredit Hajduku da bi predsjednik Hajduka imao placu od 35 tisuca kuna rezije im placaju Splicani i jos ih 30 tisuca dode na prosvjed protiv HNS

Avatar ivica48
ivica48
08:14 02.12.2014.

Stradunmoj ---Otisle privilegije koje ste imali od Tite sad je demokracija i privilegije crkle i kojim klubom vlada ulica pa nece ni Dinamom toliko da znas

UR
urbanum
09:41 02.12.2014.

Duh iz boce je pušten! Rulja i nasilje je pred nama. Dovoljno je pogledati dio ovdašnjih komentara pa da bude posve jasno da je vlast uspjela u svom cilju da zamijeni teme. Umjesto podnošenja računa za razdoblje svog mandata vlasti je uspjelo razjarenu, neuku i euforičnu masu pretvoriti u svoje oruđe. Misliti kako se iz takve euforčne mržnje može roditi bilo što dobro moguće je samo ako se iz prošlosti nije naučilo baš ništa. Sve nas a sasvim sigurno i one koji su "zapalili milanske baklje" od ovog će boljeti glava. Što se bijesnih pasa koji "najavljuju dolazak u Zagreb" tiče oni mogu lajati ali i njih će euforija koštati. Shvatiti će to jednog dana u tišini svojeg doma. Kasno kako to uvijek biva i na štetu osramoćene Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije