Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 3:2

Minimalan poraz u Sloveniji: Hajduk katastrofalno otvorio pa ga spasili braniči

Hajduk
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.07.2015.
u 21:04

Hajduk u Sloveniji gostuje kod Kopra u drugom prekolu Europske lige

Hajduk je u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige poražen sa 3:2 u Kopru. Rezultat izgleda puno bolje od onoga što se događalo na travnjaku budući da su Splićani gubili 2:0 i 3:1.

Hajduk je u Sloveniju stigao uz brojnu podršku navijača. Uefa je dopustila samo 2952 mjesta na stadionu Bonfika koji inače prima više od 4000 ljudi. Ipak, Hajduk je igrao gotovo pa u domaćoj atmosferi jer se na stadionu skupilo oko 500 torcidaša koji su čitavu utakmicu bodrili svoje ljubimce.

No, nije dobro počelo za bijele, ponovno se pokazalo da Hajduk ima problema u obrani. Guberac je u sedmoj minuti izveo udarac iz kuta s lijeve strane. Lopta je išla na prvu vratnicu, na tri metra do gola. Milović nije dobro reagirao i Halilović je u skoku glavom proslijedio loptu za rano vodstvo domaćina.

Nakon 10 minuta već je bilo 2:0 nakon reprize prvog gola, samo ovaj put s desne strane. Galešić je izveo korner, a Rahmanović dočekao loptu na prvoj vratnici i zabio. Nadu Hajduku vratio je Milović u 29. minuti. Kapetan Hajduka je nakon kornera Roguljića dočekao loptu na 11 metara, lijepo pogodio i iskupio se za pogrešku kod prvog gola.

No, Hajdukova obrana nije izdržala do kraja poluvremena. Črnigoj i Rahmanović odigrali su malonogometnu akciju nakon koje je Rahmanović ostao sam na drugoj vratnici i zabio svoj drugi pogodak.

Hajduk u drugom poluvremenu bio puno dominantniji, ušli su Kiš, Maloku i Radčenko. Dugo su Splićani tražili pukotinu u čvrstom bloku domaćina i konačno je pronašli u 89. minuti. Ponovno su zabili iz kornera i opet je branič bio strijelac. Zoran Nižić odlično je reagirao i glavom pogodio za konačnih 3:2.

Hajduk na kraju može itekako biti zadovoljan ovim rezultatom budući da u prvom poluvremenu stvari nisu izgledale nimalo ugodno. Uzvrat je za tjedan dana, a Splićani se na punom Poljudu s pravom mogu nadati trećem pretkolu.

>> Hrvatska tek 31. u Europi, olako se prosulo bodove

Komentara 44

JU
juma
20:02 16.07.2015.

3 : 1 u prvom poluvremenu od bosanskih bauštelaca i konobara. Ljudi moji, ma je li to moguće? ?

Avatar mihavg
mihavg
19:27 16.07.2015.

Jel opet Mamić kriv?

Avatar štrumpf
štrumpf
19:47 16.07.2015.

Toliko o kvaliteti Hajduka.. Za ovakve utakmice trebaju ozbiljni igrači ali ne djeca koju Koper navuče na tanak led i iste fore im prodaje.. Volio bi da Hajduk pobjedi samo je pitanje koliko je to moguće jer Koper i dalje sad bude čeko polu kontre i kontre dok se Hajduk mora otvarati ako misli uzeti bodove..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije