Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNJIPRO U SKUPINI EL

Oproštaj od Europe: Hajduk na prepunom Poljudu nije uspio zabiti

Hajduk - Dnjipro
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/18
28.08.2014.
u 20:15

Hajduk je na prepunom Poljudu odigrao 0:0 s Dnjiprom čime je ostao bez skupine Europske lige budući da je ukrajinska momčad u prvoj utakmici slavila 2:1.

Ni sjajna atmosfera na Poljudu ni raspoloženi Lovre Kalinić nisu uspjeli pogurati Hajduk do skupine Europske lige. Splićani su odigrali 0:0 s Dnjiprom i opraštaju se od Europe nakon što su u prvom susretu poraženi s 2:1.

35 tisuća ljudi natiskalo se danas na Poljud i pružilo atmosferu kakva se godinama ne pamti. No, Hajduk je na terenu teško dolazi do prilika protiv kvalitetnijeg protivnik, a u glavnoj ulozi je ponovo bio "Sveti Lovre". Držao je Hajduk u igri i pred kraj poluvremena je dva puta sjajno skinuo udarce Šakova. Hajduk je najveću šansu imao u 37. minuti kada je Caktaš sjajno proigrao Mezgu čiji je udarac iskosa obranio Bojko.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Hajduk je u nastavku krenuo još ofenzivnije, u igru su ušli Gotal i Bencun umjesto Kouassija i Anđelkovića, no Splićani nisu uspjeli stvoriti pravu priliku. Kalinić je i dalje skidao udarce Dnjipru, a u sudačkoj nadoknadi otišao i pred protivnička vrata. Obrana ukrajinske momčad je u tim trenucima djelovala panično, no uspjela se obraniti i izboriti Europsku ligu.

Iako su se bijeli oprostili od Europe, navijanje nije prestalo ni nakon poraza. "Ja te volim Hajduče...", odjekivalo je Poljudom nakon što su igrači išli prema svlačionicama. Hajdukovci se sada okreću domaćem prevenstvu, već u nedjelju je derbi s Dinamom.

>> Rijeka razbila Sheriff u gostima i ponovno ušla u Europsku ligu!

Ključne riječi

Komentara 41

TM
tony_montana
19:57 28.08.2014.

nažalost Hajduk je za klasu lošiji od protivnika.. nije mi jasno kako igrači ne "lete" po terenu (stvarno su limitirani, počevši od panja Maloče) s obzirom na fantastičnu Torcidu...

RA
rasimcanaj
20:56 28.08.2014.

Hajduk je odigrao slabo i nije zasluzio proci . Steta. Navijaci su bili fantasticni ,od prve do zadnje minute .tako se navija za svoj klub.

IN
Ineboimorejeplavo
19:32 28.08.2014.

ajmo Rijeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije