Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istra pobijedila 1:0

Hajduk izgubio na Poljudu, navijači vrijeđali, sudac prijetio prekidom

Hajduk - Istra
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
04.05.2014.
u 21:02

Nogomet? Taj sport u ovoj priči bio je nebitan, nitko nije ni zamijetio dvoboj braće Vučko, Luka je predvodio obranu Istre, a Jurica je sjedio na klupi Hajduka

Hajduk je nastavio negativni niz, u travnju i svibnju Splićani su osvojili 4 od 18 bodova. Istra 1961 pogotkom Dejana Radonjića u 63. minuti s 1:0 (0:0) svladala je sterilni i beizdejni Hajduk.

Samo neupućeni, nakon naputka o prekidu utakmica u slučaju pogrdnih uzvika, mogao je promisliti da Poljudom neće odjekivati "HNS pederi, nogomet ste s......". Prvih petnaestak minuta najžešći Hajdukovi navijači bodrili su sa sjevera svoje igrače, a onda je krenulo... U 17. minuti HNS je dobio prvu porciju uvreda, ali sudac Željko Frković kao da je imao čepiće u ušima. Dvije minute glumio je da ništa ne čuje, na kraju je prekinuo utakmicu, ali zbog ozljede Hajdukovog desnog beka Nižića. Bek je morao iz igre, a HNS pederi se nastavilo. Ipak, u 24. minuti Frković više nije mogao izdržati, pozvao je igrače na centar. Jednominutni prekid nije zaustavio sjever, igra je nastavljena, baš kao i otkrivanje HNS-ovih sklonosti. I tako sve do 32. minute. Onda su u glavnu ulogu upali Mamić i Šuker, dobili su svoju pjesmu...

Nogomet? Taj sport u ovoj priči bio je nebitan, nitko nije ni zamijetio dvoboj braće Vučko, Luka je predvodio obranu Istre, a Jurica je sjedio na klupi Hajduka. Ili kažnjeni trener Igor Tudor? Utakmicu je odgledao iz novinarskih kabina ispod samog krova. Vjerojatno je uzeo tabletu za mučninu, jer te se kabine, kada puše bura, tresu kao da vise o jednoj niti. A bura je puhala...

I nastavak je, istina sa smanjenim intezitetom, protekao u istom tonu. Ali, Frković se nije dao, očito je nabavio kvalitetne čepiće... Utakmicu je priveo kraju, to je jedan od osnovnih sudačkih naputaka.

Vrijedi napomenuti da je dvoboj iz svečane lože, u društvu Mikija Rapaića, odgledao sportski direktor Tottenhama Franco Baldini. Došao je po 16-godišnjeg Andriju Balića, obavio prve razgovore. Spursi nude 1,5 milijuna eura za nadarenog vezistu.

>>Lokomotiva pobijedila u Stanovima 4:3 i ostala u utrci za Europu

Ključne riječi

Komentara 16

RE
renda
21:18 04.05.2014.

Koji ste vi likovi! Ma Alan Ford je za vas mala beba! Svi su vam krivi za sve, jedino ste vi pravi!A o Istri ni slova!? Vi "volite" samo sebe a sve ostalo ne postoji! A ljubav je bol....

LI
Lisabon
21:49 04.05.2014.

sad ce se opet tjedan dana pricat kak sudac nije prekinul utakmicu kak je torcida pjevala itd samo da se nebi napisali da hajduk igra uzasno lose.negledljivo.da je to raspad sustava.sramota za klub.lakrdija.Svega ce biti samo ne istine.

NA
navudreni
21:34 04.05.2014.

Ovaj Maršić kao da priziva prekid utakmice. U glavnoj ulozi mu je Torcida i njeno "korektno" navijanje u utakmici koja nije imala ama baš nikakve veze sa Šukerom i Mamićem. Obično je hajdukovcima za poraz kriv sudac, jer je sudioo protiv njih. Sad im je sudio dobro, ali je ipak krivac što nije prekinuo utakmicu jer tada Istra ne bi imala kome zabiti gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije