Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putuje u Francusku

Eduardo na konačnom popisu za Europsko prvenstvo!

Eduardo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
18.05.2016.
u 20:40

Iskusni 33-godišnji vratar bio je prvi vratar portugalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, gdje je u četiri utakmice primio samo jedan pogodak

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos objavio je popis od 23 igrača za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, na kojem se našao i 33-godišnji čuvar mreže zagrebačkog Dinama Eduardo dos Reis Carvalho.

Portugalski vratar je ove sezone nastupio za Dinamo u 44 utakmice u kojima je primio 37 golova, od čega je 21 pogodak primio braneći u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige prvaka. Eduardo nije bio među vratnicama ni u jednoj utakmici Kupa Hrvatske, a u 32 prvenstvena nastupa primio je 16 pogodaka.

Iskusni 33-godišnji vratar bio je prvi vratar portugalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, gdje je u četiri utakmice primio samo jedan pogodak, od Španjolske u osmini finala. Na SP-u 2014. u Brazilu bio je u statusu pričuvnog vratara i branio samo dvije minute u dvoboju protiv Gane, Europsko prvenstvo u Francuskoj prvo je na kojem će se Eduardo naći u portugalskoj momčadi. 

Popis reprezentacije Portugala

VRATARI: Rui Patrício (Sporting), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

BRANIČI: Vieirinha (Wolfsburg), Cedric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Monaco), Bruno Alves (Fenerbahče), Jose Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient)

VEZNI IGRAČI: William Carvalho (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting), Andre Gomes (Valencia), Joao Mario (Sporting)

NAPADAČI: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Bešiktaš), Nani (Fenerbahče), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille)

Komentara 7

ED
europski dinamo
23:30 18.05.2016.

I kaj je tu cudno? Svima je poznato da Mamic ima utjecaj na reprezentaciju Cilea,Alzira,Portugala i od nedugo Rumunjsku. Eduardo odlazi iz Dinama i treba mu cijenu dici. Dobra teorija?

DU
Deleted user
22:14 18.05.2016.

Ovaj Mamić je čudo.

DU
Deleted user
23:49 18.05.2016.

Jebò vas brisanje komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije