Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Europske lige

Saša Lovren: 
O Čačiću ni riječ! Pa Dejan zna to sam raščistiti

Dejan Lovren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
18.05.2016.
u 12:58

– Naravno, bit će nas šest-sedam. Imat će Dejan i Liverpool i našu podršku – kaže Dejanov otac Saša.

Obitelj Lovren danas ima lijep život, Dejan je standardan igrač Liverpoola i večeras će istrčati u Baselu u finalu Europske lige protiv Seville, mlađi brat Davor u subotu je odigrao prve minute za prvu momčad Dinama. A nije toj obitelji sve išlo glatko. Dejan, koji je rođen u Zenici, morao je s roditeljima kao izbjeglica otići u Njemačku, pa su i iz Münchena morali otići nakon sedam godina jer nisu imali dokumentaciju za daljni ostanak.

Više nema nervoze

Život ih je odveo u Karlovac, gdje su teško živjeli, Dejan je ondje i počeo igrati nogomet. No, sad se obitelji sve vratilo i danas putuju u Basel.

– Naravno, bit će nas šest-sedam. Imat će Dejan i Liverpool i našu podršku – kaže Dejanov otac Saša.

Velika je to utakmica, finale europskog natjecanja velika je stvar, zacijelo i za ponosnog oca.

– Utakmica je velika, ali znate, Dejan je već puno takvih odigrao i nekako sam se naviknuo na velike utakmice pa nema nervoze kakve je nekad bilo. Ne znam kako razmišlja Dejan, nismo se čuli zadnjih dana, ali vjerojatno je napeto u momčadi, nadaju se trofeju – pričao je Saša Lovren.

Dejan je isprva u Liverpoolu bio osporavan, na zub su ga uzeli i navijači, no dolaskom Jürgena Kloppa sve se promijenilo.

– Svašta su mi govorili o Dejanu, ali ja vidim teren, vidim kako radi, kako igra i sretan sam zbog toga – kazao je Klopp o našem igraču.

Očito je i on “legao” Dejanu i sad sve funkcionira odlično, Lovren je neizostavan u obrani Redsa, sad ga vole i navijači.

– Klopp je donio dosta toga novoga i dobroga. No, danas je drukčija utakmica. Sevilla je odlična momčad, pa ljudi su dvaput zaredom osvojili Europsku ligu, žele i treći naslov, žele ući u povijest. Meni se čini da su šanse 50:50 – veli Saša Lovren.

U Basel je trebao ići i Dejanov brat Davor, ali njihov otac još nije siguran hoće li i on u Basel.

Mlađi sin ipak ne ide u Basel

– Trebao je ići, ali ozlijedio se igrajući za juniore, još ne znam o kakvoj je ozljedi riječ jer sam bio na putu, a još ima i obveza u Dinamu tako da nije baš izgledno da će u Basel.

Karijeru Dejana Lovrena znale su zasjeniti njegove objave na društvenim mrežama, mnogo je onih kojima se njegovi statusi nisu svidjeli. A sad je izbačen iz reprezentacije zbog sukoba s izbornikom Antom Čačićem.

U ponedjeljak je Čačić objavio popis igrača za pripreme uoči EP-a i bio je tvrd, na njemu nema Dejana iako njegove igračke kvalitete nisu sporne.

– Ne bih ja govorio o Dejanu i reprezentaciji, neka to oni rješavaju među sobom – odbio je govoriti o tome njegov otac Saša Lovren.

U finalu Europske lige Dejan se bori za veliki trofej. U polufinalu je njegov Liverpool za suparnika imao također Španjolce, Villarreal, no on je puno slabiji od Seville.

– Nervoza? Najveća je sat prije utakmice, a onda kako se bliži susret i kod većine napetost raste, ja sam sve hladniji. Sevilla je jaka, ali jaki smo i mi i zasluženo smo ušli u finale, a ako smo mogli ući u finale, onda se možemo u njemu i boriti. Velika je to utakmica, u Europi je veći samo finale Lige prvaka (koji je Klopp kao trener Borussije 2013. izgubio od Bayerna). Lijepo je biti u finalu, kad sam došao u Liverpool nisam mislio da možemo doći tako daleko, prošli smo dug put, bilo je divnih noći na Anfieldu i nadam se jednoj takvoj i u Baselu – zaključio je Klopp.

>>'Eduarda nema potrebe nagovarati, a Lovren mora shvatiti kako se treba ponašati!'

Komentara 6

DR
draxy
13:23 18.05.2016.

Dejane sretno u Baselu a potom pamet u glavu i vrati se među "Vatrene".

JT
Jedan_tamo
14:22 18.05.2016.

Koje gluposti da je do ovoga doslo da Lovren u maltene top formi neide na evropsko, kome ovo treba?

UM
umnjak
15:28 18.05.2016.

YNWA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije