Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petarda u Maksimiru

Dinamo pregazio Osijek, a Mamić uživao u predstavi dok su ga BBB vrijeđali

Dinamo - Osijek
Foto: Pixsell
1/15
26.10.2014.
u 17:15

Uoči utakmice bilo je mnogo napetosti zbog navodnog sukoba frakcija BBB-a.

Odlično su reagirali Dinamovi nogometaši nakon teškog poraza u Salzburgu i sav su svoj jad i bijes iskalili na slabašnom Osijeku! Slavili su plavi čak 5:0 (1:0), utakmicu je obilježio izvrsni Soudani, s dva pogotka i dva dodavanja!

Duje Čop zabio je pogodak nakon gotovo dva mjeseca, prvijenac je u plavom dresu postigao Taravel, a u strijelce se upisao i Junior Fernandes, nakon šest i pol mjeseci oporavka od loma noge!

Šimunić na tribini

Nezadovoljstvo trenera Zorana Mamića nastupom pojedinaca u Salzburgu, ponajbolje se ocrtalo u sastavu za dvoboj s Osijekom. Mamić je, naime, na travnjak poslao čak šestoricu novih igrača, par srednjih braniča bio je Šimunović – Taravel, dok je Sigali bio na klupi, a Šimunić na tribini, baš kao i Machado, Wilson i Ademi, kojeg je trener odmarao.

Foto: Instagram

Na klupu su preselili i Henriquez i Pivarić, a u udarni se sastav vratio Duje Čop i već u 10. minuti načeo je mrežu gostiju... Soudani je ubacio loptu u 16-erac, pogriješila su oba srednja braniča Osijeka, Jonjić i Novaković, a Čop se sjajno snašao i iz okreta s 12 metara iskosa s desne strane, pogodio je suprotni donji kut.

Bio je to deveti Čopov ovo prvenstveni pogodak, prvi nakon gotovo dva mjeseca “suše”, nakon 31. kolovoza i derbija s Hajdukom na Poljudu!

Zabio i Fernandes

Dinamo je kontrolirao utakmicu u prvom dijelu, međutim teško je probijao zgusnutu obranu gostiju, pa nije ni bilo previše prilika. Upisali smo tek 39. minuti, kad je Soudani pogodio gredu! No, zato je “procurilo” u nastavku!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

U samo dvije minute, 51. i 53., sve je bilo odlučeno! Najprije je, za 2:0, zabio Taravel udarcem glavom nakon kornera Antolića, bio je to prvijenac francuskog braniča i plavom dresu! A 120 sekundi kasnije, nakon ubacivanja Brozovića, Soudani je udarcem glavom postigao i treći Dinamov pogodak.

U igru je, nakon više od pola godine, u 61. minuti ušao Junior Fernandes i samo 30-ak sekundi kasnije zatresao je mrežu Osijeka. Soudani je ubacio loptu, a Fernandes ju je glavom s tri metra poslao u mrežu! A dvije minute kasnije, Fernandes je, opet udarcem glavom, poslao loptu u vratnicu... Napokon, “pertardu” u osječkoj mreži, nakon solo-prodora, “detonirao” je Soudani u 70. minuti.

Dodajmo i kako su Bad Blue Boysi, i to frakcija koja je protiv Zdravka Mamića, nakon dugo vremena bili na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona. Tijekom utakmice nerijetko su vrijeđali i skandirali protiv Dinamove Uprave. Iz svečane lože sve su promatrali izvršni predsjednik Zdravko Mamić te predsjednik Dinama, Mirko Barišić.

Uoči utakmice HNS je priopćio kako je riječ o utakmici visokog rizika zbog novonastalih okolnosti, tj. oružanog sukoba u kojem su u Retkovcu propucana dvojica mladića, navodno pripadnici sukobljenih frakcija BBB-a.

>>Policija razdvojila frakcije BBB-a: Jedni na sjever, a 'mamićevci' na zapad

>>'Zbog svega susret Dinama i Osijeka je utakmica visokog rizika'

>>Stotinjak BBB-a došlo pred kuću Zdravka Mamića, evo što su mu poručili!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije