Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavili 4:0

Dinamo i u uzvratu razbio Hajduk te se s ukupnih 6:0 plasirao u finale Kupa

Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
06.04.2016.
u 19:26

Dinamo je napadao i zabijao, dok su gosti stidljivo prijetili, ali bili su potpuno bezopasni

Nogometaši Dinama ni u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa nisu imali problema protiv Hajduka, na Maksimiru su pred 10-ak tisuća gledatelja slavili s 4:0 i plasirali se u finale. Modri su bili raspoloženi, dominantni i puno bolji te su golovima Brekala, Fernandesa, koji je zabio dva gola, i Soudanija zasluženo došli do još jedne pobjede u derbiju.

– Nećemo se predati, uvjereni smo da možemo ponoviti prvenstveno izdanje kada smo pobijedili Dinamo i napraviti čudo koje će nas odvesti u finale, govorili su Splićani uoči početka susreta, ali to je bio samo san, samo iluzija. Odigrali su vrlo loše i uvjerljivo su poraženi od puno boljeg protivnika.

Brekalo potvrdio talent

Zoran Mamić odlučio je čuvati neke igrače, vjerojatno i sam svjestan da je finale vrlo blizu, pa su na klupi ostali Schildenfeld, Soudani, Rog i Ćorić. No, ni to nije puno pomoglo Hajduku jer su modri poveli već na samom početku, u drugoj minuti. Bila je to sjajna kontra, odlično je povukao Šovšić, dao za Brekala na lijevoj strani koji ulazi u kazneni prostor i lijepo matira Kalinića. Bila je to samo potvrda talenta ovog mladog igrača za kojeg svi stručnjaci i navijači govore da će biti vrhunski nogometaš. Nije ni čudo da je već s 18 godina na meti velikih klubova, ali navijači Dinama zasigurno se nadaju kako će ga još dugo vrijeme gledati u plavom dresu.

Dinamo je već u 12. minuti mogao povisiti rezultat, išla su četvorica na jednoga, ali loše je to odigrano jer je Šovšić završio u zaleđu. No, 11. minuta poslije ni to nije spasilo goste, bila je to još jedna odlična kontra koju je u pogodak pretvorio Fernandes. Kombinirali su Dinamovi Čileanci, Henriquez je odlično asistirao, a Fernandes prevario istrčalog Kalinića i poentirao u praznu mrežu.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Do kraja prvog dijela Dinamo je imao još nekoliko prilika, dok je Hajduk uglavnom pokušavao iz daljine, ali rezultat se nije mijenjao.

Nastavak susreta ponudio je sličnu priču, Dinamo je napadao i zabijao, dok su gosti stidljivo prijetili, ali bili su potpuno bezopasni. Samo četiri minute drugog poluvremena bile su dovoljne da se "ubije" nada i onim najoptimističnijim hajdukovcima. Henriquez je odlično poslužio Fernandesa koji prebacuje Kalinića za 3:0.

Kalinić spašavao

Nije se Zoran Mamić time zadovoljio pa je u u 57. minuti ubacio i Soudanija u igru, a ovaj je zabio nakon samo deset minuta. Henriquez je ponovno lijepo dodao (to mu je bila treća asistencija na utakmici), a Alžirac manirom rasnog strijelca postavio konačni rezultat.

Mamićeva momčad dominirala je do kraja, ali Kalinić je spasio potpunu katastrofu Hajduka. Da njega nije bilo na vratima, za splitsku momčad to bi izgledalo još puno, puno gore. Dinamo sada očekuje borba za naslov prvaka, dok će ih u finalu Kupa čekati Slaven Belupo koji je jučer fenomenalnom predstavom izbacio favoriziranu Rijeku.

>>Burić: Poginuli smo junački! Mamić: Kad smo ovakvi, nitko nam ne može parirati

>>Hajdukov Zoran Nižić ostao bez svijesti, prevezen je hitno u bolnicu

Dinamo – Hajduk 4:0 (Brekalo 2', Fernandes 23', 49', Soudani 67')

DINAMO: Ježina, Matel, Sigali, Taravel, Musa, Antolić (od 70. Ćorić), Šovšić (od 77. Rog), Machado, Brekalo (od 57. Soudani), Fernandes, Henriquez

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Nižić (od 42. Bilji), Šimić, Milić (od 61. Vojković), Jefferson, Kalik, Maloku (od 45.Pejić), Vlašić, Tudor, Sušić

>>Dinamo potpuno zasluženo pobijedio Hajduk 2:0 i došao na korak do finala

Komentara 60

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:42 06.04.2016.

evo, naši juniori zabijaju. Vooooolim te Dinamoooo!

MA
..Marsijanac
16:46 06.04.2016.

Pa ne mislim bas da Hajduk ima neku vecu sansu. I dok su Mamici u Dinamu Hajduk prvenstvo nece osvojiti. Treba samo pogledati ove klince koji nadolaze.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:08 06.04.2016.

Dinamo igra protiv????? KmeeKmeee klubića koji se priznajem pojačao odlaskom brbljića. Evo prilike Mamiću da vidi koliko naši juniori vrijede, nadam se da će barem petoricu staviti , u vrhu napada bi trebao Igor Cvitanović odigrati oproštajnu utakmicu. Sve jee spremno za feštu.....Volim te Dinamoooooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije