Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI SAVEZ:

Neoprostivo! Vjerojatno ćemo uložiti protest Uefi!

Italija
Igor Kralj/PIXSELL
13.06.2015.
u 09:55

Na početnoj stranici poznatog sportskog lista La Gazzetta dello Sport tek u kutku možete pronaći tekst s naslovom "Hrvati se ispričavaju za svastiku".

Talijanski mediji nisu reagirali na "poljudski kukasti križ" tako burno kako bi se očekivalo. Posvetili su prostor tom događaju i osudili ga, pitali se zašto bi nekome palo na pamet to učiniti te su se prisjetili prijateljske utakmice 2006. godine u Livornu kad su hrvatski navijači tijelima "iscrtali" kukasti križ. Ali osim La Repubblice, sramotni čin nije dobio očekivani prostor.

Pa tako na početnoj stranici poznatog sportskog lista La Gazzetta dello Sport tek u kutku možete pronaći tekst s naslovom "Hrvati se ispričavaju za svastiku". Na udarnoj poziciji je njihov izbornik Antonio Conte, kojem se tepa da je "probudio" podosta osakaćenu reprezentaciju i sigurno je vodi na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Tek je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio bio nešto grublji, ali njegovu kratku izjavu također se može naći tek u više nego sporednom tekstu na Corriere della Sera.

- Neoprostivo! Vjerojatno ćemo uložiti protest Uefi - izjavio je Tavecchio, a činjenica da je upotrijebio riječ "vjerojatno" daje do znanja da šok i zgražanje ipak nisu na nekoj zabrinjavajućoj razini.

Tuttosport također svastici posvećuje sporedni udio na svojoj naslovnici, a i tekst o tome popraćen je tek fotogalerijom i izjavom iz Hrvatskog nogometnog saveza da se srame tog čina. Ostalo je većinom posvećeno kvalifikacijama i Copa Americi.

No La Repubblica se ipak kao udarnu vijest odlučila postaviti kukasti križ, uz naslov "Remi nakon podvale na travnjaku". Također su izostale žešće osude.

Foto: Screenshot/reuters

Ako Talijani u ovom slučaju ne zagovaraju tezu o izbacivanju Hrvatske iz kvalifikacija, možda na kraju sve skupa i neće biti toliko strogo kažnjeno od strane Uefe. Možda i oni zaključe da je posrijedi vandalski i huliganski čin koji se ne može pripisati organizatoru na prestrog način. Ali mnogo je "možda" u ovoj priči...

>> Vapaj naših nogometaša: Valjda će Uefa biti milostiva!

>> Ministar Ostojić o kukastom križu: Da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno!

>> Splitska policija podnijela prijavu za kukasti križ na Poljudu!

>> HNS: Ovo je sabotaža, kriminalno djelo! Šuker: Jako sam ljutit!

Komentara 45

L0
luena 01
10:45 13.06.2015.

Talijani se nisu posvetili ali nasi mediji i to u omjeru da je dovoljno za sve medije....Kao da je to nesto novo kod onih koji se javno isticu protiv HNS-a i ljudi u njemu .... kako su na tribinama svastikuu inscenirali tako je i ovo u njihovoj naredbi izvedeno ako ne od njih samih...Nekom su dobro platili da to umjesto njih napravi a kod nas bi za novac i sebe prodali...

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
10:17 13.06.2015.

A ma ko nam se to zali, ko je tu prokletu "svastiku" primjetio? Vaši igrači na travnjaku mozda tako da i ovaj put ništa od pobjede ITALIJE... aaaajme meni majko k.urve politike. Talijana: pa od vas to sve i potječe ako čemo samo maaalo u prošlost i povijest. Zna se ko je izmislio FAŠIZAM i čiji navijači i danas još sve vrijedzaju...

VO
vozd2
10:45 13.06.2015.

Ako nece Talijani, tu je "almighty" FARE....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije