Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO STRUPAR:

Dinamo sad ima pravu plavu devetku, a to je Angelo Henriquez

Angelo Henriquez
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.05.2015.
u 18:15

Zoki ga je želio godinu prije, uspio je nakon što se zbližio s direktorom Manchester Uniteda

Iskreno, kad je Dinamo doveo Angela Henriqueza, igrača Manchester Uniteda na posudbu, mislili smo da je doveo mačka u vreći, jednog od mnogih koji nisu uspjeli pa su našli klub u kojem će lagano odrađivati posao dok ne odu na neku novu posudbu. No danas moramo reći da je Dinamo doveo prvoklasnog centarfora, igrača koji ne samo da je školovan, zna i može, nego i karakternog igrača koji ne bira utakmice.

Taj gine i u Gajnicama

Pa taj dečko ginuo je i u Gajnicama s Ponikvama, sam 'okrenuo' Opatiju u Kupu. I to nam se čini važnijim od ovog hat-tricka Hajduku.

– Istina je da su ovo bila tri lagana gola, vjerojatno nikad lakše nije zabio tri komada, ali dečko zna gdje treba biti, a to je karakteristika pravog strijelca – kazao je nekadašnji napadač Branko Strupar koji je igrao i u Dinamu, ali i u Engleskoj iz koje je Henriquez došao u Zagreb.

– Vidi se da Henriquez nije slučajno bio u Manchester Unitedu, riječ je o pravom napadaču, školovanom, dečku koji hoće i grize. Spomenuli ste te Ponikve, bio sam na toj utakmici i tada mi se posebno svidio. Riječ je o pravom plavom broju 9. Samo, nastavi li ovako, bojim se da neće dugo ostati u Dinamu. Ovako kvalitetan igrač može igrati u svakoj ligi. Da, i u engleskoj koja je fizički zahtjevna, ali on je i dovoljno snažan da može i tamo igrati – zaključio je Strupar.

Zato je još veće čuđenje, kako je takav igrač došao u Dinamo. Doveo ga je Zoran Mamić. U dobrim je odnosima s Angelovim menadžerom Fernadom Felicevichem koji ima čileanske zvijezde kao što su Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Claudio Bravo, Gary Medel... I Zoki je Angela želio dovesti na posudbu prije dvije godine, ali ga je Felicevich usmjerio u Zaragozu. Pa je prošle godine krenula nova Zokijeva akcija, sad preko dvije strane. I preko menadžera, ali ključno je bilo što se Zoki zbližio s Johnom Alexanderom, direktorom Uniteda. Bili su zajedno u Uefinim odborima i Zoki je to iskoristio, nagovorio sve strane da Henriquez dođe u Dinamo na posudbu, ali što je još važnije, dogovorio je i mogući otkup. Koji je i realiziran, za milijun eura ovaj sjajni Čileanac stigao je u Dinamo. I tamo sve osvojio, ne samo svojim igrama.

Dečko će napraviti sve što mu se kaže. Uostalom, nebrojeno nam je puta bio prevoditelj. Koji bi to igrač radio, a pogotovu koji igrač koji je igrao, doduše u prijateljskoj utakmici, za Manchester United zajedno s Giggsom, Vidićem, Evrom, Rafaelom, Evansom, Andersonom, Carrickom, Van Persiejem, Nanijem, Smallingom. U susretu s AIK-om u Stockholmu ušao je u 30. minuti i Unitedu svojim pogotkom donio remi (1:1). Na kraju, nije ga United bez veze platio 5,5 milijuna eura. Priče kažu da ga je uzeo samo da bi preduhitrio susjedni City, ali i to dovoljno govori o vrijednosti Henriqueza.

Samo da ne ode...

Samo da se ostvari ono što je rekao Strupar, da Henriquez ne ode prebrzo. Možda baš United bude želio da dođe natrag, ali to će ih koštati puste milijune.

– Može on natrag u United, ali za 20 milijuna eura – poručio im je nedavno Zoki.

Nažalost, neće postati najbolji strijelac HNL-a (nedostaju mu još dva gola da prestigne Kramarića), čime bi dodatno dobio na vrijednosti i bilo bi ga još teže zadržati. No teško će ga se zadržati i ako će briljirati na Copa Americi.

- Angelo Henriquez 21. svibnja, dan nakon finala Kupa leti za Čile gdje će se priključiti reprezentaciji. On će biti među 12-oricom reprezentativaca koji će se već prvoga dana priprema priključiti izabranoj vrsti. To je njegova osobna želja, Henriquez želi što prije otići u Čile kako bi se uspio nametnuti izborniku, te zaigrati na Copa Americi. Mi to poštujemo, pa smo ispunili njegovu molbu - rekao je Zoran Mamić uoči finala Kupa sa Splitom.

>> Henriquez u lovu na Kramarića - što titula prvog strijelca HNL-a donosi?

Komentara 2

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:12 20.05.2015.

Henriquez je pet puta bolji od Kramarića kojeg su u Rijeci šopali loptama, a sad u Engleskoj grije klupu dok se Angelo dobro namučio da zabije 21 gol jer bilo je čistih zicera tj. namještene lopte ali je bilo punoo više pogodaka gdje se morao dobro namučiti da bi predriblao i zabio gol i tu je pokazao klasu koju ima !!!

MA
Mars..+
23:17 19.05.2015.

Previse se hvali tog Henriqueza, pa Kramaric je bio dvostruko bolji .Pogledajte kako se Krama tesko prilagodjava na visu razinu nogometa. Tesko mi je vjerovati da ce Heriquez uvesti Dinamo u LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije