Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTRAŠIVANJE

Barceloni prijete izbacivanjem iz lige ako se Katalonija odcijepi

Katalonija (1)
Foto: Reuters/Pixsell
07.10.2014.
u 15:23

- Ako se Katalonija osamostali, Barcelona i Espanyol neće moći igrati španjolsku ligu. Morali bismo promijeniti Zakon o sportu - rekao je prvi čovjek španjolske lige Javier Thebes.

Katalonija se sprema za referendum 14. studenog ove godine i uz kampanju ZA, krenula je i ona PROTIV. Tiče se i nogometnog dijela javnosti, a napominje da će Barcelona morati istupiti iz Primere ukoliko dođe do odcjepljenja.

- Ako se Katalonija osamostali, Barcelona i Espanyol neće moći igrati španjolsku ligu. Morali bismo promijeniti Zakon o sportu - rekao je prvi čovjek španjolske lige Javier Thebes.

Time je zapravo zaprijetio vodstvu Barcelone jer poznato je da taj trofejni klub otvoreno zagovara odcjepljenje, a u kampanji sudjeluju svi nogometaši iz kluba rođeni u Kataloniji.

No to ih ne brine, uvjereni su da sami po sebi nude previše da bi ih se netko odrekao, a i ako ih se odrekne imaju sigurno alternativu. Uostalom, nisu jedini klub, tu su još spomenuti prvoligaš Espanyol, ali i manji klubovi kao Girona, Lleida i Tarragona.

A i Andora je potpisala poseban sporazum pa igraju njeni klubovi najnormalnije u španjolskom nogometnom sustavu natjecanja. Tako da, našlo bi se mjesta za jedan od najboljih nogometnih klubova u povijesti najpopularnijeg sporta na svijetu.

>> Katalonija – združenim snagama do neovisnosti

Komentara 13

SE
sestrićna
16:02 07.10.2014.

eto razloga više da se osamostale..

Avatar franioprvi
franioprvi
17:58 07.10.2014.

Ako ode Katalonija , ode i Baskija ( Bilbao , Vigo .. ) . Dosta za solidnu ligu.

JA
JackRussell
23:27 07.10.2014.

Logično, htjeli bi svoju državu, a da istovremeno uzimaju lovu. Ne bi išlo. Baš me zanima da li bi sve ove zvijezde ostale u Barceloni kad bi igrali mega derbije protiv Girone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije