Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODCJEPLJENJE

Katalonija – združenim snagama do neovisnosti

Katalonija
Foto: Screenshot Deutsche Welle
1/2
11.09.2014.
u 10:20

Ljetna seoska slavlja Katalonci koriste kao prosvjede za neovisnost, a simbole katalonske kulture kao političke pamflete

Samo nekoliko dana uoči planiranog referenduma o neovisnosti Škotske prvi put je ispitivanje javnog mnijenja pokazalo da većina škotskog stanovništva želi neovisnost. Slične snove imaju i Katalonci.

I oni bi rado održali referendum na kojemu bi se mogli izjasniti žele li odcjepljenje od Španjolske ili ne. Španjolska vlada ga je, međutim, proglasila ilegalnim. Ali Katalonci ne posustaju. Ljetna seoska slavlja koriste kao prosvjede za neovisnost, a simbole katalonske kulture kao političke pamflete.

 

 

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:37 11.09.2014.

Separatiste treba odmah NATO naoruzati u borbi protiv brutalnog diktatora spanjolskog kralja.

KO
kojesta
20:24 12.09.2014.

prema medj. pravu referndum za odcijepljenje uvazava se samo ako maticna drzava to dozvoli. spanjolska ne da, kao i ukrajina, engleska je odobrila.

Avatar Neron
Neron
11:46 11.09.2014.

I? Gdje je članak? Ako nešto dolazi izvan granica RH, ne znači da je zbog toga dobro. U sjeni škotskog referenduma dotaći se katalonske želje za neovisnošću - izvrsna ideja. Prevesti ovakav "potpis pod sliku" i to nazvati člankom - neprocjenjivo iskustvo čitanja vijesti. I to samo zato jer čovjek uči ne samo kako stvari trebaju izgledati, nego i kako ne smiju izgledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije