Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI PROTIVNIK

Aalborg je pet puta jeftiniji od Dinama, ali je uspio prezimiti u Europi

Aalborg
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
18.07.2014.
u 19:23

Najskuplji im je igrač Nicklas Helenius Jensen, 23-godišnji, 196 centimetara visoki napadač koji je došao na posudbu iz Aston Ville. No cijela je momčad oko pet puta jeftinija od Dinamove.

Prođe li uspješno litavski Žalgiris (2:0 prednost iz prve utakmice), Dinamo će putovati u Aalborg, danski grad koji nazivaju Pariz sjevera s oko 200.000 stanovnika.

Aalborg je prošle sezone osvojio dvostruku krunu, riječ je o čvrstoj momčadi. Najbolji strijelac u prvenstvu bio im je Kusk (12 pogodaka), ali njega su ovog ljeta prodali u Twente za 670.000 eura. Najskuplji im je igrač Nicklas Helenius Jensen, 23-godišnji, 196 centimetara visoki napadač koji je došao na posudbu iz Aston Ville. No cijela je momčad oko pet puta jeftinija od Dinamove.

No da se plavi ne bi zavaravali, ovaj je klub u sezoni 2008./09. ostvario san koji nikako ne uspijeva Dinamu, oni su prezimili, u skupini Lige prvaka bili su treći (iza Manchester Uniteda i Villarreala, a ispred Celtica kod kojeg su igrali 0:0, a kod kuće pobijedili 2:1. Uzeli su i bod Unitedu u gostima (2:2). Nakon toga ispali su u 1/16 finala Europske lige.

U skupini Lige prvaka igrali su i u sezoni 1995./96., ali nisu prošli.

Počinje danska liga

Dansko prvenstvo u ligi sa 12 klubova (trokružno) osvojili su sa šest bodova više od Kopenhagena, u 33 utakmice imali su 18 pobjeda, osam remija i sedam poraza, uz gol-razliku 60:38. Kao prvak Danske nisu igrali drugo pretkolo Lige prvaka, već su u njemu izravno čekali svog suparnika.

Novo prvenstvo upravo im počinje, a Aalborg danas igra prvu utakmicu kod Sonderjyskea, a prije prvog susreta trećeg pretkola (nadamo se da će to biti Dinamo), još će na svojoj areni ugostiti Midtjylland.

Osnovan: 1885. godine

Prvak Danske: četiri puta

Danski kup: tri puta

Trener: Kent Nielsen (52 godine)

Vrijednost momčadi: 9,23 milijuna eura (Transfermarkt)

Najskuplji igrač: Nicklas Helenius Jensen (1,5 milijuna eura)

Uefin klupski renking: 271.

Stadion: Nordjyske Arena (13.800 mjesta)

>> Nije sportski ni korektno govoriti o Aalborgu, a nismo još prošli Žalgiris

>> U Aalborgu ne poznaju Dinamo: Teško je reći je li dobar ždrijeb

Komentara 2

WE
westsideZG
01:15 19.07.2014.

AaB je cvrsta momcad,uigrana, sa fizicki snaznim igracima.Obrana im je najjaci dio taktike,tehnici su dosta slabiji u odnosu na dinamo. Oni su pravi primjer Danske skole nogometa i dobar primjer forsiranja domacih nogometasa.Dinamo je puno kvalitetnija i mocnija momcad.Iskusni skaut(nekad dobar trener) Marijan Vlak ce sigurno odlicno skautirati AaB a na Mamicima je samo da puno ne kompliciraju tezeci igri sa puno kratkih pasova jer dinamo je jos daleko od uigranosti i dobre forme.

VI
virginian
22:53 26.07.2014.

Kakve veze ima novcana "vrijednost" momcadi? Koje gluposti! "Dinamo je bolji", "Aalborg je losiji", itd... Pa zato se i igra da se vidi koji je tim bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije