Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životna borba

Majka i kći u borbi protiv viška kila. Pogledajte njihovu transformaciju

Mama i kći mršave zajedno
Foto: Youtube
1/2
03.07.2014.
u 18:37

Zajedno su izgubile 30-ak kilograma, a odlučile su novostečene navike primjenjivati cijeli život

Cheryl Shaw (50) i njezina 17-godišnja kći Tessa odlučile su začepiti usta i objaviti rat višku kilograma.

Transformaciju su ovjekovječile na videu u sklopu internetske stranice giveit100.com koja korisnicima omogućuje postavljanje videa u trajanju od 10 sekundi svaki dan kako bi se motivirali svih 100 dana projekta. No njih dvije nisu odlučile stati.

– Ovo je borba za cijeli život. Potpuno smo promijenile smo životne navike. Ovo treba nastaviti zauvijek, a ne samo 100 dana, kazala je Cheryl za Woman's Health

Vidjela sam joj na licu da se brine za mene. U samo godinu i pol natukla sam više od 50 kilograma

– "Aha trenutak" dogodio se na božićno jutro. Kći je došla k meni u sobu i dala mi dar. Bila je to nova ogrlica. Nova ogrlica, pomislila sam. To je novi početak. I onda sam počela plakati. Vidjela sam joj na licu da se brine za mene. U samo godinu i pol natukla sam više od 50 kilograma. Što je najgore, u isto vrijeme i ja sam promatrala kako moja kći bori iste bitke sa svojih 100-tinjak kilograma. Shvatila sam da je vrijeme za promjene, za obje. Morale smo započeti voditi zdraviji život, ne samo zbog sebe, već jedna zbog druge, ispričala je Cheryl.

Zajedništvo im je pomoglo i u pripremi hrane. Kći je pripremala doručak, majka kuhala jela za cijeli tjedan, a zajedno su i vježbale. Izgubile su ukupno 30-ak kilograma, Cheryl 20, a Tessa 15. Recept je prilično jednostavan.

Iz prehrane su izbacile junk food kojim su se gotovo svakodnevno hranile te rekle "ne" šećeru a povećale unos vode. Omiljena poslastica postala su im pileća prsa, a izbjegavale su jesti vani. Ležanje pred TV-om zamijenile su najprije jednostavnim aktivnostima poput penjanja po stepenicama i šetnjom.

Savjet svima koji se bore s viškom kilograma?

– Pronađite aktivnost koja vas veseli da vam ne bude obveza već užitak. I napravite plan, bez toga ne ide, poručuju majka i kći.

>>Opet ste se prejeli i osjećate se debelo? 5 načina kako izaći iz začaranog kruga

>>5 zapovijedi za uspješno mršavljenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije