Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna je u hrani

Umorni ste i bezvoljni? Evo kako održati energiju tijekom dana

umor
Foto: Thinkstock
08.04.2014.
u 07:29

Bjelančevine (soja, posno meso, orašasto voće) reguliraju oslobađanje energije tijekom dana.

Želite održati energiju tijekom cijelog dana? Naša top lista izvora energije pomoći će vam da to i ostvarite.

Kompleksni ugljikohidrati, koji sadrže dosta biljnih vlakana (zobene pahuljice, integralna riža) sporo se apsorbiraju u organizmu, pa su zaslužni i za stabilnu razinu šećera u krvi, sprječavaju nagle oscilacije glukoze, kao i konzumiranje velikih količina hrane na kraju dana.

Bjelančevine (soja, posno meso, orašasto voće) reguliraju oslobađanje energije tijekom dana. Za pretvaranje bjelančevina u glukozu potrebno je dosta vremena, što osigurava konstantno oslobađanje energije u organizmu.

”Dobre” masti (riba iz hladnih voda, maslinovo ulje, jaja) koncentrirani su izvori energije. Istraživanja su pokazala da mononezasićene masne kiseline (MUFA) u namazima od jezgrastog voća suzbijaju apetit, što svakako služi kao prevencija prejedanja.

>>Istina ili mit? Zijevamo jer mozgu nedostaje kisika

>>Umorni ste, bezvoljni i bez energije? 6 savjeta koji će vas 'probuditi iz mrtvih'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije