Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za redovite posjete

U Splitu održana audicija za nove klaunovedoktore Crvene nosove

Audicija za klaunove crvene noseve
Foto: PR FOTO
1/6
20.10.2015.
u 15:14

Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim posjetima djeluju terapeutski na djecu u bolnicama te olakšavaju teško razdoblje mnogim roditeljima i obiteljima bolesne djece

Dobro poznati i u bolnici omiljeni – klaunovidoktori – uskoro počinju s redovitim posjetima djeci u KBC-u Split. Tim je povodom u Splitu održana i audicija za nove klaunovedoktore koji će se pridružiti splitskim vizitama.

Desetak umjetnika prijavilo se na audiciju, a žiri CRVENIH NOSOVA na čelu s umjetničkim direktorom međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International - Giorom Seeligerom i umjetničkim direktorom CRVENIH NOSOVA Zoranom Vukićem izabrao je tri najbolja: Darko Pejković, Ivana Giove Župa i Mirta Lučin.  Odabrani kandidati u sljedećem će razdoblju proći posebnu edukaciju i trening prije nego što se pridruže timu od 16 klaunovadoktora koji posjećuju bolesnu djecu u zagrebačkim, osječkoj, riječkoj i od sada u splitskoj bolnici.

– Jako nas raduje početak redovnih posjeta djeci na liječenju u KBC-u Split. Osjećamo se kao da nam se ispunila želja za 5. rođendan CRVENIH NOSOVA. KBC Split smo posjećivali povremeno, a od sada ćemo kontinuirano donositi radost i osmijeh na lica djece na liječenju. Klaundoktorski programi će se za početak odvijati dva puta mjesečno, a u nastavku planiramo i češće dolaziti na KBC Split-Firule. Hvala našim partnerima Henkelu i Konzumu na podršci, zahvaljujući kojoj možemo biti prisutni i u Splitu. Zahvaljujemo i Centru novog cirkusa HRAM na ustupljenom prostoru za audiciju i početku partnerske suradnje – izjavio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA.

Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim posjetama djeluju terapeutski na djecu u bolnicama te olakšavaju teško razdoblje mnogim roditeljima i obiteljima bolesne djece. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre. Bolnicu u Splitu prvi su put posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a uz pomoć sponzora Henkela i Konzuma te prodajne akcije koja uskoro kreće u Konzum prodavaonicama, CRVENI NOSOVI započinju redovite posjete dva puta mjesečno djeci na odjelu KBC-a Split.

>>Klaunovidoktori posjetit će dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije