Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rad i zadovoljstvo

TOP 4 karakteristike odličnog radnog mjesta

kolege u uredu
Foto: Thinkstock
13.05.2015.
u 08:28

Gotovo svi radno sposobni zasigurno imaju samo jednu želju kada je radno mjesto u pitanju: da rad bude zadovoljstvo, a ne muka i pritom dobro plaćen.

U situaciji u kojoj jesmo, mnogi danas ne biraju svoja radna mjesta.

"Bitno je da se radi, bilo gdje", ono je što ćete vjerojatno najčešće čuti.

Ipak, svi radno sposobni zasigurno imaju samo jednu želju kada je radno mjesto u pitanju: da rad bude zadovoljstvo, a ne muka i pritom dobro plaćen.

Kako god bilo, portal TOI objavljuje koje su to karakteristike koje obilježavaju odlično radno mjesto.

Jeste li sretnik koji također uživa u jednoj takvoj okolini?

1. Inspirira vas da budete ono što jeste

Bez glume, bez maski i bez lažnih lica...Jedna od značajki odličnog radnog mjesta je ta da vam je "dopušteno" da budete ono što jeste na svom radnom mjestu. U takvoj okolini vaša produktivnost će biti maksimalna, odlično ćete upravljati svojim vremenom i vaša energija će biti usmjerena na jače pozicioniranje na tržištu. Ono što je također značajno je činjenica da ćete zbog toga što na poslu "vi zaista možete biti vi" inspirirat ćete i druge oko sebe.

2. Vjerujete u ono što radite

Radno mjesto na kojem će vam biti "dopušteno" da radite ono u što vjerujete i u tome uživate. Najbolji primjeri toga je sve veći broj start-upova u koje osobe ulaze zbog toga jer žele raditi ono što ih ispunjava i oko čega imaju viziju, a to nisu mogli ostvariti na dosadašnjim radnim mjestima. Raditi ono u što vjerujete i pritom dobro zarađivati... Sve je rečeno...

3. Ideje iznad hijerarhije

Imati dobru ideju znači jako mnogo. Na svjetskim tržištima, u moru konkurencije imati dobru ideju i kvalitetno je provesti u djelo ponekad znači i potući jaku konkurenciju. Ali ako imate odličnu ideju, a nemate otvorene ruke da je provedete u djelo, niste ništa napravili. U Appleu smatraju da tvrtke koje žele zadržati kvalitetne radnike moraju im dopustiti da donose svoje odluke i realiziraju svoje ideje jer "menadžeri i osobe na čelnim pozicijama nemaju uvijek sve odgovore i rješenja, niti ih mogu imati."

4. Imate mogućnost osobnog razvoja

Čovjek uči dok je živ, a tvrtke koje žele napredovati na tržištu ulagat će u svoje radnike da se dodtano obarzuju i na taj način dodatno pridonesu razvoju tvrtke. Ulaganje u radnike ulaganje je u budućnost poslovanja i razvoja tvrtke. 2006, IBM je pozvao 150.000 zaposlenika, poslovne partnere i klijente na masovni online brainstorming "Innovation Jam" čemu su se odazvali sudionici iz čak 104 zemlje sa svojim idejama što je dovelo do 100 milijuna dolara investicija IBM- a u predložene projekte.

>>Nemojte izgarati na poslu! Riješite se stresa i čuvajte zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije