Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
energetski doping

Često ste umorni i bezvoljni? Ove supernamirnice će vam pomoći

zdrava hrana
Foto: Thinkstock
05.04.2014.
u 13:17

Uključite ove supernamirnice u prehranu i nikada više nećete "kritizirati"

Brokule
Bogate su hranjivim tvarima, prije svega vitaminom C, koji povećava apsorpciju željeza u organizmu i umanjuje osjećaj slabosti. Vitamin C potiče lučenje adrenalina, što omogućava održavanje razine energije u stresnim situacijama.

Integralna riža
Ova žitarica je kompleksni ugljikohidrat bogat biljnim vlaknima, manganom, aminokiselinama
i magnezijem (važan element za brojne stanične funkcije, uključujući proizvodnju energije).

Naranče  
Ovo voće, poznato po visokoj koncentraciji vitamina C, omogućava proizvodnju karnitina - molekula koje pomažu organizmu da sagorijeva masnoće za energiju.

Zobene pahuljice  
U osnovi kompleksni ugljikohidrati, zobene pahuljice sadrže i topiva biljna vlakna i nezasićene masnoće, što organizmu osigurava dosta energije.

Zeleni čaj  
Mala količina kofeina i tanina stvara osjećaj opuštenosti i poboljšava raspoloženje i kognitivne sposobnosti. Osim toga, zeleni čaj stimulira metabolizam, što ubrzava proces mršavljenja.

Jaja
Osim visokog sadržaja bjelančevina i holina, koji su od vitalnog značaja za funkcije mozga (naročito memoriju), jaja sadrže tirozin - aminokiselinu koja omogućava proizvodnju norepinefrina i dopamina, dva hormona koja poboljšavaju mentalne funkcije i
održavaju energiju.

>>Supernamirnice: Hrana koja će vas zaštititi od sunca

Komentara 3

MA
maligrozd
17:21 05.04.2014.

jel to u nastavcima? a ostale 4 supernamirnice???

Avatar tajar
tajar
20:06 05.04.2014.

Hoćete reći, da ovih 6 vrijedi kao 10?

PO
podravacc
16:50 05.04.2014.

za doručak zobene pahuljice i mrvljene lanene sjemenke sa domaćim kefirom,uz to 1-2 kuhana jaja je moj recept kojeg se držim već 14 mj. i osjećam se odlično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije