Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon blagdana

Ah, ta muka s kilogramima...Evo što trebate izbaciti iz prehrane za vitku liniju

Mršavljenje
Foto: Thinkstock
13.01.2015.
u 08:18

Nutricionisti preporučuju samo jednu porciju korisnih ugljikohidrata – kao što je primjerice integralna riža – za večeru, što će vas opustiti i zadovoljiti vašu potrebu tako da ne morate uzimati desert.

Gubitak težine može biti lak zadatak kad iz prehrane izbacite cijele grupe namirnica – kao osnovu svoje piramide prehrane.

Međutim, to je istodobno nemoguća misija na dulje staze. Dakle, umjesto izbacivanja svih ugljikohidrata (kruh, peciva, tjestenina, pizza), rješenje je u tome da se usredotočite na pravu vrstu i pravu količinu ugljikohidrata.

Udarnički na početku

Ako se budite sa željom da pojedete šnitu bijelog kruha namazanog slojem maslaca, pokušajte se suzdržati. Konzumiranje ove vrste ugljikohidrata u rano jutro samo podgrijava želju za takvim namirnicama i bit će vam puno teže odoljeti im tijekom dana.

Osim toga, nutricionisti preporučuju samo jednu porciju korisnih ugljikohidrata – kao što je primjerice integralna riža – za večeru, što će vas opustiti i zadovoljiti vašu potrebu tako da ne morate uzimati desert.

Zamijenite ugljikohidrate

Zamijenite uobičajene loše izvore ugljikohidrata (npr. bijelo pecivo i čips) namirnicama iz iste kategorije, ali s nižim glikemijskim indeksom (GI), kao što su integralne žitarice i voće. Brojna istraživanja pokazuju da neki ljudi gube više kilograma kad jedu namirnice koje ne podižu razinu glukoze u krvi. Ova promjena može uvjetovati dramatične (pozitivne) rezultate kod ovog tipa ljudi, koje stručnjaci opisuju kao nekoga tko je gladan cijelo vrijeme.

Pečeno bez masnoće

Ako volite krumpir na sve načine, onda se odlučite za onaj čija priprema ne uključuje puno ulja i prženje. Dakle, za vas je najbolje da ga pečete u pećnici, u ljusci, ali ne i da ga jedete u kombinaciji s različitim masnim umacima.

Osvježite tjesteninu

Ukoliko vam je tjestenina slabost, najbolje je da ju jedete jednom tjedno, za ručak, s vrlo malo umaka od rajčice i bez preljeva koji sadrže masnoće i šećer. No, najbolja varijanta za vas definitivno su sve vrste tjestenina s integralnim žitaricama, koje duže pružaju osjećaj sitosti jer ne izazivaju nagli skok šećera u krvi poput namirnica od bijelog brašna. Što se tiče veličine porcije, ona ne smije biti veća od avokada. Drugim riječima, porcija je manja od onoga što mislite da treba biti.

>>Ovo je najbolja dijeta za 2015. godinu!

>>Evo kako izgubiti nakupljene kilograme za samo 12 minuta tjedno

Komentara 2

Avatar morski covik 3
morski covik 3
05:07 14.01.2015.

Jos jedna bedastoca...

IS
istri
20:47 14.01.2015.

pardon pogrijesijo sam. mislijo sam ali preljepa i premlada da bi bila.....! ugodno nakon toliko burnih politickih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije