Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi u nabavi

Bandić zasad odustao od još 3 fontane, 22 milijuna kuna ide za druge projekte

Bandić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
22.07.2014.
u 08:45

– Koliko mi je poznato, jedna se tvrtka žalila na natječaj za fontane i dobila presudu. Vremena za novu nabavu nema – priznaje Ivan Bare, predsjednik četvrti Trnje.

Teško je povjerovati, ali gradonačelnik Milan Bandić privremeno je odustao od gradnje još triju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Iako je novac za njihovu gradnju, a riječ je o 24 milijuna kuna, u proračunu osiguran još početkom godine, promjenom je za fontane predviđeno samo dva milijuna, dok će se 22 milijuna potrošiti na druge projekte.

Iz gradske uprave šute

Naime, natječaj je za gradnju fontana raspisan, a sam gradonačelnik najavljivao je početak radova na jesen. I dok iz gradske uprave nismo doznali razlog odustajanja od gradnje još triju fontana zbog kojih je gradonačelnik često na meti političkih suparnika, ali i dijela javnosti, kao mogući razlog čelnik gradske četvrti Trnje Ivan Bare ponudio je probleme u javnoj nabavi.

– Koliko mi je poznato, jedna se tvrtka žalila i dobila presudu u javnoj nabavi za prijašnju gradnju fontana pa pretpostavljam da vremena za novu nabavu nema. Stoga se novac odlučio raspodijeliti na druge projekte – kazao je Bare. Neočekivani problemi oko izgradnje fontana na Trnju veselje će donijeti stanovnicima Črnomerca jer će se dio novca preusmjeriti na uređenje Trga Franje Tuđmana.

– Na jesen se planira početak radova na uređenju tog trga, a umjesto početnih 2,5 milijuna, ovogodišnja investicija podebljat će se s još 7,5 milijuna kuna – kazali su iz gradske uprave. Još 1,5 milijun kuna otići će na uređenje zapadne strane Trga maršala Tita uz zgradu Muzičke akademije.

Ondje se planira utrošiti 6,7 milijuna kuna, no s ovim povećanjem rekonstrukcija će se povećati na 8,2 milijuna kuna.

Ništa od vodenog parka

Osim fontana, još je jedan vodeni projekt ostavljen za druga vremena. Riječ je o izgradnji vodenog parka na Bundeku. Naime, gradonačelnik je prošlog ljeta obećao da će se Zagrepčani u njemu moći kupati 2015. godine, no “uzeo” je predviđenih 1,8 milijuna kuna za dokumentaciju za vodeni park.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Melankolija
Melankolija
10:58 22.07.2014.

Ovaj se stvarno zeza sa ovim fontanama? Zar on doista misli da mi nemamo vaznijih stvari u gradu od "stavljanja pudera na guzicu"?

Avatar possibilis
possibilis
11:09 22.07.2014.

Pa ne mozes vjerovat da jos ne odustaju od "problema u javnoj nabavi". Ovaj put ziher ne bumo nis skuzili.

IV
ivac
15:03 22.07.2014.

Mislim da u ovim teškim okolnostima nije vrijeme za gradnju fontana da tu lovu treba uložiti u neki pametan i koristan projekt ,a od fontana nikakova korist još su tu i troškovi za vodu i struju koji idu iz gradskog proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije