Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hotel 9

Pogledajte: U hotelu s četiri zvjezdice doručak na krovu

hotel 9 (1)
Foto: Privatni album
1/5
23.05.2013.
u 11:10

Arhitektonski je hotel sa svim detaljima osmislio Ante Vrban koji je uredio i Gradsku kavanu

Nausprot Autobusnom kolodvoru Zagreb, na adresi Avenija Marina Držića 9, za mjesec dana otvorit će se modernistički butik-hotel jednostavna imena po kućnom broju – Hotel 9. Riječ je o malom hotelu sa 20 soba čiji je dizajn osmislio arhitekt Ante Vrban poznat po luksuznim rješenjima, a između ostalog zaslužan je i za uređenje Gradske kavane.

Idealna lokacija 

– Nalazimo se na idealnoj lokaciji, u blizini dvaju kolodvora, blizu centra grada, ali i nove poslovne zone duž Radničke ceste. To nam je posebno važno jer su nam cilj prije svega poslovni ljudi koji u grad dolaze na nekoliko dana – kazao je Antun Glumac, direktor hotela. Dodao je da će Hotel 9 imati četiri zvjezdice, a osim smještaja u luksuznim sobama opremljenima brzim internetom, podzemnom garažom do koje se vozila spuštaju dizalom, gosti će moći i doručkovati na vrhu zgrade istovremeno promatrajući grad. Ostakljena terasa, ovisno o vremenu, moći će se otvarati i zatvarati, a unutar sobe svaki će gost moći odrediti temperaturu koju želi i zimi i ljeti. U cijelom hotelu dominiraju staklene površine, po zidovima trakasto postavljena ogledala koja proširuju cijeli prostor te igra neonskog svjetla i brojeva kojima su označene sobe. I samo ime hotela istaknuto je pored ulaznih vrata kao veliki kućni broj. 

– Cijena noćenja bit će u rangu najluksuznijih zagrebačkih hotela (više od 60 eura po noćenju), a nadamo se da će profesionalno osoblje i lijepo uređen hotel privući i zadržati goste više platežne moći kojih ima bez obzira na krizu – rekao je Glumac. Prema dostupnim informacijama, u Zagrebu su najpopunjeniji upravo hoteli s četiri zvjezdice pa su se na takav i investitori odlučili. Hotel je inače u vlasništvu manje poznate tvrtke Lolu Studio 3 koja je samo za zemljište prijašnjim vlasnicima platila oko 300 tisuća eura. U novom hotelu svoje radno mjesto našlo je i devet osoba, od recepcionara do kuhara i čistača, a osoblje će imati ulogu poslovnim gostima ponuditi i plan obilaska grada kako bi ga uspjeli doživjeti i turistički.  

Proširenje avenije

Investitori su od Grada dobili dopuštenje pa će uz hotel na Držićevoj prometnici ovih dana početi radovi na uređenju proširenog stajališta. Ondje će se gosti, taksisti ili autobusi moći zaustaviti kako bi gosti izašli pred hotel. Vrijednost tih je radova 100 tisuća kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije