Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Možda niste znale...

Ovo je 10 najčešćih grešaka pri korištenju grudnjaka, evo kako ih ispraviti

Foto: Pixabay
1/3
08.08.2016.
u 18:30

Vaša idealana veličina grudnjaka kroz godine se mijenja. Varira ovisno o vašoj težini, napetosti mišića, trudnoći pa i dobi

Pronaći idealan grudnjak pravi je izazov za većinu žena, ali stranica Reader's Digest donosi 10 najčešćih pogrešaka koje žene rade te kako ih ispraviti.

1. Godinama se niste mjerile za veličinu grudnjaka

Vaša idealana veličina grudnjaka kroz godine se mijenja. Varira ovisno o vašoj težini, napetosti mišića, trudnoći pa i dobi. Odabir grudnjaka individualan je proces i povremeno biste trebali provjeriti svoje mjere.  

  • Izmjerite idealnu traku grudnjaka tako da krenete mjeriti od stražnjeg dijela leđa pa naprijed preko prsnog koša i ispod grudi. Ako dobijete neparni broj, sljedeći parni broj prava je dužina trake
  • Za veličinu košarica izmjerite područje oko najdebljeg dijela prsa

2. Košarice grudnjaka vam baš i ne odgovaraju 

Košarice su vam premalene ili prevelike, a možda ste odabrali i pogrešan dizajn za svoj oblik grudi. Žene koje imaju veće grudi ne bi trebale nositi tzv. demi grudnjake. Pri isprobavanju grudnjaka također provjerite kako izgleda ispod majice. 

3. Traka grudnjaka nije paralelna

Ukoliko je traka grudnjaka bliža ramenima, grudnjak je prevelik i ne pruža dovoljno potpore. Rezultat je bol u leđima ili ramenima, pa radije odaberite manji broj grudnjaka. 

4. Žice grudnjaka vas smetaju i bodu

Vjerojatno je razlog premala veličina grudnjaka. Stručnjaci tvrde da većina žena nosi traku grudnjaka koja je prevelika, ali košarice koje su premalene. Žica grudnjaka treba se nalaziti ispod vaših grudi. Učini li vam se da je previše savijena ili osjećate bol, odaberite drugu veličinu.

5. Birate grudnjake bez žica, traka ili kopči

Često ih odabiru žene koje imaju veće grudi, ali takvi grudnjaci pružaju najmanje potpore. Radije tragajte za grudnjakom koji je od čvršćeg materijala umjesto onog preelastičnog. 

6. Birate elastične grudnjake bez žica

Grudnjak se ne mora prati nakon svakog nošenja, ali elastičnoj traci treba dan odmora. Nosite li grudnjak dva dana za redom, rastegnut će se i neće se vratiti u prvobitno stanje. Probajte izmijenjivati četiri ili pet različitih tipova grudnjaka.

7. Stavljanje grudnjaka u sušilicu

Najbolji način za pranje grudnjaka je da ga zakopčate i stavite u posebnu vrećicu. Također, nemojte ga sušiti u perilici. Stručnjaci smatraju da će vrućina ošteti delikatni materijal grudnjaka i njegovu kopču.

8. Grudnjak spremate tako da ga presavijete, a košarice ulaze jedna u drugu

Nemojte to raditi! Ako možete, grudnjak vertikalno polegnite u ladicu, imate li prostora možete ga objesiti i na male vješalice u ormaru.

9. Ispod odjeće nosite kontrastni grudnjak 

Običan bljesak kamere ili jako svjetlo dovoljno je da se vaš grudnjak primijeti ispod majice. Ispod svijetlih majica radije nosite grudnjake boje kože ili bijele. 

10. Predugo ih čuvate

Kad jednom pronađete idealni grudnjak nećete ga htjeti mijenjati. Možete očekivati da će potrajati tek godinu dana, a onda se pripremite na novu kupovinu.

>> Potpuni stranac ju je zaustavio dok je trčala i rekao joj da su joj grudi obješene. Evo kako mu je uzvratila...

Ključne riječi

Komentara 1

GD
Gospon Drug
19:25 08.08.2016.

Nema idealnog grudnjaka jer sise su ponekad tvrde, meke , relaksirajuce,vruce,mlijecne one su te koje oblikuju grudnjak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije