Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od svile do korzeta

Kratka povijest donjeg rublja: Egipćani i hipiji nisu nosili grudnjak

Seksi seks
Foto: Thinkstock
24.02.2014.
u 18:30

Evo kako se mijenjalo donje rublje tijekom godina.

Donosimo vam kratki pregled modne povijesti. Evo kako se mijenjalo donje rublje.

1. Stari Egipćani, 3000 g. pr. Kr.

Jedna je činjenica zajednička starim Egipćanima i hipijima iz šezdesetih godina – nisu nosili grudnjake. Sluge su se oblačile samo do pojasa, dok su imućni imali tu privilegiju da cijelo tijelo pokrivaju dugačkim tunikama.

2. Korzeti iz pakla, 1890.

Korzeti, često nazivani rubljem iz pakla, postali su popularni tijekom 16. i 17. stoljeća u Francuskoj. Oni su toliko stezali torzo da su često izazivali pobačaje, iskrivljavali organe i krivili rebra. To je bila cijena ljepote.

3. Svileno rublje, 1920.

Korzeti koji užasno stežu i iskrivljavaju dijelove tijela postali su prošlost. Donje rublje postalo je manje ženstveno i manje ograničavajuće. Tkanina je postala mekša i udobnija te je pokrivala noge do listova.

4. Wonderbra, 1990.

Wonderbra grudnjak predstavljao je pravu revoluciju zbog svoje mogućnosti da podigne i vizualno poveća grudi. Kakav spas za svaku tinejdžericu nesigurnu u svoj izgled. Kada se 1994. godine pojavio billboard na kojem Eva Herzigova reklamira ovaj grudnjak, bio je toliko izazovan da je smatran krivcem za većinu prometnih nesreća.

5. Glamur 21. stoljeća

Novi milenij predstavlja period u kojem donje rublje postaje glamurozno. Na tradicionalnoj reviji Victoria’s Secreta prošle godine prezentiran je grudnjak vrijedan deset milijuna dolara – “Royal Fantasy Bra” optočen draguljima.

>>Udobne, praktične ili seksi gaćice: Koje vi birate?

>>Sve što ste mislili o pranju rublja pogrešno je! 5 grešaka koje radimo

>>Žene bijesne: Zakonski će zabraniti čipkaste gaćice!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Lutkica
Lutkica
22:07 24.02.2014.

ja volim grudnjake od crne čipke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije