Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski trend

Ne drži novac u džepu, uzmi karticu

kreditna kartica
Foto: Shutterstock
23.04.2015.
u 12:53

Plaćanje karticama uobičajeno je u svijetu i gotovo da je posve istisnulo plaćanje gotovinom jer je sigurno i praktično

U nekim zemljama već razmišljaju da potpuno ukinu plaćanje gotovinom. Uključi se i ti u taj svjetski trend i nabavi svoju karticu. I bez brige - plaćanje karticama je sigurnije, jednostavnije i praktičnije od hrpe novčanica u džepu. Izgubi li se kartica ili je netko zloupotrijebi, u trenu se može blokirati i daljnje štete nema. Uz to, karticama se može plaćati s odgodom, na rate, a kartice služe kao osiguranje pri rezervaciji hotela, putovanja i u sličnim situacijama.

Nešto stvarno cool

Ako imaš manje od 18 godina, odličan je izbor Cool račun u Zagrebačkoj banci uz koji će ti džeparac biti uvijek nadohvat ruke. Cool račun je kunski tekući račun namijenjen mladima uz koji dolazi Maestro Cool kartica. Cool karticu možeš ugovoriti do 18. godine, no možeš se njome koristiti čak do 20. godine.

Na tvoj tekući račun svatko može uplatiti novac – roditelji, prijatelji, ti. Novac se može uplatiti internetskim i mobilnim bankarstvom ili u poslovnici, a na depozitnim bankomatima Zagrebačke banke novac na svoj tekući račun možeš uplatiti i ti pomoću svoje Cool kartice.

Njome možeš plaćati na tisućama mjesta u zemlji i inozemstvu, od restorana i teretana do muzeja i knjižara, i podizati novac na bankomatima Zagrebačke banke, ali i uplaćivati na depozitnim bankomatima Zagrebačke banke. Čak možeš uplaćivati kovani novac na Zabinim uređajima za polog kovanica. Novac ti je na raspolaganju odmah nakon uplate, pa i kad si na nekom putovanju u inozemstvu.

MasterCard Student

Ako već studiraš, za tebe je prava stvar MasterCard Student kartica Zagrebačke banke. Ta kartica vrijedi u Hrvatskoj i u cijelom svijetu, što ti omogućava plaćanje u milijunima trgovina, restorana, hotela i hostela, knjižara, zračnih luka. Njome možeš kupovati i putem interneta, a možeš kupovati i na rate bez kamata i naknada na tisućama prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Dakako, na svakom bankomatu možeš kupiti bon za mobitel i platiti ga svojom karticom. U okvirima limita potrošnje i uz naknadu, možeš podizati gotovinu i na bankomatima i isplatnim mjestima drugih banaka u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije