Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.12.2012. u 12:00

Marijana Petir je, naime, još kao saborska zastupnica jedina glasala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije, krovnog zakona o ljudskim pravima, a zbog raznih izjava LGTB udruge proglasile su je “homofobom desetljeća”

Povratak Marijane Petir

Marijana Petir, zastupnica HSS-a u prošlom mandatu, vratila se u Sabor kao vanjski član, i to u Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Izabrana je sukladno saborskom poslovniku, ali na užas upravo onih čija bi prava trebala štititi. Petir je, naime, još kao saborska zastupnica jedina glasala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije, krovnog zakona o ljudskim pravima, a zbog raznih izjava LGTB udruge proglasile su je “homofobom desetljeća”. Zastupnici su valjda kolegijalno procijenili da je i izbor u Odbor za ljudska prava – temeljno ljudsko pravo.

Čisti genijalac

Pavuna predlaže da Hrvatsku damo u koncesiju Švicarskoj

Davor Pavuna, poznati hrvatski kvantni fizičar, nakon duljeg izbivanja iz medija oglasio se pismom monitoru.hr i razgovorom za 24sata te iznio prijedloge izlaska iz krize u kojoj se Hrvatska nalazi. Prvi prijedlog Pavune je doista originalan. Kad već sve drugo Vlada nudi u koncesiju, zašto privremeno ne ponudimo cijelu Hrvatsku u koncesiju Švicarskoj? To bi nam bar ubrzalo nužnu helvetizaciju zemlje, misli Pavuna i istovremeno nudi i drugo rješenje – da umjesto mjera štednje zadužimo zemlju za još 50 milijardi eura koje ćemo uložiti u obrazovanje. A što ćemo s dugovima? Ništa, umjesto da ih vratimo, nacionalizirajmo banke – predlaže Pavuna. Šteta što politika nije kvantna fizika.

HŽ - Hrvatska žalosnica

Lovrakov vlak u snijegu bio je brži 
od današnjih

Dražen Ratković, predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza, ispričao se putnicima zbog otkazivanja i kašnjenja na stotine vlakova ovih dana. Većinu vlakova iznenadio je snijeg, ali je zabilježen i slučaj vlaka iz Karlovca za Zagreb koji ne samo što je kasnio u polasku 15 minuta već umalo nije ni došao na odredište jer je strojovođa stao u Hrvatskom Leskovcu kada mu je završila smjena i odbio dalje voziti. Da je krenuo na vrijeme, možda bi mu smjena ipak završila u Zagrebu.

Na braniku plaće

Leko se spreman žrtvovati ako ikad dođemo u krizu

Josip Leko, predsjednik Sabora, izjavio je da je sniženje plaća političara uvijek na dnevnom redu kao realna mogućnost te da “plaće najprije treba rezati njima”.

Najprije? Polako, ljudi, nemojte brzati. Ionako ste zadnji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?