Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muči vas glavobolja?

Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti

seks, orgazam
Foto: Thinkstock
18.02.2017.
u 08:40

Osim što podiže raspoloženje, seks vas uistinu može i izliječiti i riješiti vaše kronične probleme

Seks uistinu čini čuda, pogotovo onima koji su preumorni, pod velikim stresom, depresivni ili jednostavno zasićeni od posla. No, osim što podiže raspoloženje, seks vas uistinu može i izliječiti i riješiti vaše kronične probleme.

Brojna su istraživanja dokazala kako se orgazmom možete riješiti glavobolje, nesanice, štucanja, PMS grčeva, ali i depresije te jutarnjih mučnina.

Stoga, ako vam je trenutno puna kapa svega, boli vas glava, ne znate što bi prvo napravili od posla, razmislite jednostavno o popodnevnom opuštanju u spavaćoj sobi sa svojim partnerom, odnosno partnericom.

1. Glavobolja
Oni koji se bore s migrenama ili popodnevnim glavoboljama, vrijeme je za malo akcije. Umjesto tableta protiv bolova, uzmite partnera/icu za ruku i upustite se u nježnosti. Osim što će nestati glavobolja zbog endorfina koji se oslobađaju seksom, osjećat ćete se i puno zadovoljnije.

2. Nesanica
Ako tražite prirodne načine kako se riješiti nesanice, onda prestanite tražiti. Zbog intimnosti u krevetu ne da ćete biti fizički umorniji nego ćete i zbog velike razine oksitocina koji je prirodni lijek za nesanicu odmah utonuti u duboki san.

3. Štucavica
Stimuliranjem vagus (lutajućeg) živca možete zaustaviti štucavicu. A najbolji način za stimuliranje tog živca je naravno seks.

4. Predmenstrualni grčevi
Istina je da vam nije do ničega kada vas muče grčevi zbog PMS-a, no seks vam uistinu može pomoći kako bi ta bol nestala. Kada doživite orgazam, serija kontrakcija opušta mišiće maternice i kemikalije se oslobađaju u mozgu, a oboje služe kao prirodni izvori za rješavanje boli.

5. Depresija
Oni koji pate od depresije i pod stresom su, možda bi trebali razmisliti i o prirodnijim metodama liječenja, a ne samo o antidepresivima. Orgazmi oslobađaju endorfin i oksitocin, dva spoja koja poboljšavaju raspoloženja. Osim toga, sperma sadrži još više kemikalija koje vas mogu 'podići' i djeluje gotovo isto kao antidepresiv.

6. Jutarnja mučnina
Istraživanja su pokazala kako oralni seks može izliječiti jutarnju mučninu. Studija je otkrila kako trudnice imaju mučnine jer njihovo tijelo odbacuje strane i nepoznate elemente. Kako bi postale tolerantnije na sjeme koje ih je učinilo trudnima, liječnici savjetuju oralni seks. 

>> Tajne koje svi žele znati: Ovi tipovi muškaraca dovest će ženu do orgazma

>> 14 razloga zašto je ovo najgora poza u seksu

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
14:17 18.02.2017.

ne može ništa izlječit

DU
Deleted user
15:44 18.02.2017.

Karolina, da orgazam lijeci glupost, rekao bi ti da se jèbeš i izliječiš se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije