Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitajte motive

Dogodilo se samo jednom... Treba li partneru priznati da ste ga prevarili?

Ljube se, seks, ljubavni par
Foto: Shutterstock
20.05.2014.
u 21:00

Kako god odlučili, ne budite lijeni već uzmite vremena i preispitajte svoje osjećaje i dokučite zašto vam se prevara uopće dogodila.

Očajni ste što ste pri jednom izlasku prevarili partnera?

Bila je to glupa odluka u glupom trenutku, žao vam je i ne možete zaboraviti što se dogodilo...

Trebate li mu reći?

Razumljivo je što strepite jer nije realno očekivati da će vašem partneru biti svejedno i vjerojatno će njegova reakcija biti presudna za daljnji tijek vašeg odnosa. Istina je da je iskrenost vrlina, ali pitamo se što su vaši motivi za to?

Predlažemo da preispitate ne samo sve svoje motive već i značaj tih informacija koje biste mu otkrili o sebi.

Je li zaista ta veza za jednu noć nešto toliko važno što vas definira, je li njezin značaj toliki da se vi kronično loše osjećate zbog toga, govori li to o vama da niste dovoljno dobri?

Ukoliko tako razmišljate, zaboljet će vas svaka  reakcija. Najprije morate sami sebi oprostiti pa onda tražiti oprost no morate biti svjesni da ga možda nećete dobiti.

- Ako se to dogodilo samo jednom, nemojte ništa govoriti, savjetuje psihologinja Marcella Bakur Weiner za Comopolitan pojašnjavajući: Vjerojatno ćete se osjećati bolje, ali poljuljat će se povjerenje među vama.

Ako se odlučite zadržati preljub za sebe, pazite da o tome ne pisnete ni riječi bilo kome drugome, jer još će gore biti ako za preljub druga strana dozna iu druge ruke.

Odlučite li priznati jer želite biti potpuno iskreni, nadajte se da će druga strana to uvažiti.

Ako zapravo želite priznanjem olakšati sebi i isprati  osjećaj krivice i grižnju savjesti a da zauzvrat njemu natovarite odgovornost za to kako će se osjećati i reagirati, u tom slučaju bolje sve zadržite za sebe i preispitajte svoje osjećaje.

Kako god odlučili, ne budite lijeni već uzmite vremena i preispitajte svoje osjećaje i dokučite zašto vam se prevara uopće dogodila.

>>Čak i ako se uvjere da ih vara, 60 posto žena ne bi ostavilo muža. A, vi?

>>Zašto udane žene uskaču u krevet s drugim? Anketa otkriva nove razloge

Komentara 1

LI
liliZG
09:24 21.05.2014.

da, ključna je ona rečenica, ..zašto je do toga uopće i došlo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije