Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što volite jesti

Lavovi vole najekskluzivnije restorane, jarci snobovi, vage slabe na slatkiše

zdrava hrana
Foto: Shutterstock
05.08.2014.
u 08:25

Rakovi drže do obitelji i korijena pa iznimno cijene tradicionalnu kuhinju. S pažnjom čuvaju i bilježe recepte svojih predaka, a tijekom ljetovanja najradije će obilaziti male, lokalne konobe koje nude autentična jela...

Ovan

Ovnovi vode aktivan život za koji je potrebno mnogo energije, stoga često jedu velike i obilne porcije. Za njih je idealan obrok onaj koji sadržava mnogo mesa i krumpira, dok povrće i salatu redovito ostavljaju sa strane.
Preporuka za jelo: janjetina na ražnju, teletina ispod peke
Idealno piće: Vodka Red Bull

Bik

Najveći zodijački gurmani uživaju u hrani, a od posebne im je važnosti da su porcije dovoljno velike. Obožavaju meso, priloge, umake i tjestenine, a s osobitim će užitkom smazati desert od čokolade.
Preporuka: tjestenina sa škampima, ražnjići s mesom i povrćem
Idealno piće: liker od višnje ili čokolade

Blizanci

Živahnim Blizancima hrana nije užitak, već potreba. Jedu često, ali u malim porcijama. Za njih je dobra opcija odlazak u restoran koji nudi slijedove, jer će na taj način moći isprobati mnoga zanimljiva jela bez da se prejedu.
Preporuka: salata od hobotnice, rižot od sipe
Idealno piće: koktel Sex on the beach

Rak

Rakovi drže do obitelji i korijena pa iznimno cijene tradicionalnu kuhinju. S pažnjom čuvaju i bilježe recepte svojih predaka, a tijekom ljetovanja najradije će obilaziti male, lokalne konobe koje nude autentična jela.
Preporuka: škampi na buzaru, rožata
Idealno piće: crno vino ili bevanda

Lav

Lavovi drži do sebe i svog imidža pa tijekom odmora zalaze isključivo u najekskluzivnije restorane. Gurmani su i vole jesti samo najfiniju hranu pa im je kvaliteta uvijek važnija od kvantitete.
Preporuka: jastog, rižot s pršutom i tartufima
Idealno piće: šampanjac

Djevica

Djevice se nastoje što zdravije hraniti pa će odlazak na ljetovanje iskoristiti za užitak u svim blagodatima mediteranske kuhinje. S entuzijazmom će obilaziti male konobe i obiteljska gospodarstva u potrazi za jedinstvenim gastronomskim doživljajem.
Preporuka: riba na gradele, razne salate
Idealno piće: domaći orahovac

Vaga

Ljupke Vage uživaju u raznim gurmanskim delicijama, a izgled i vanjski dojam često su presudni prilikom odabira jela. Vole laganu i ukusnu hranu, a posebno su slabe na kolače i slatkiše.
Preporuka: mornarski rižot, mandulat
Idealno piće: koktel Cosmopolitan

Škorpion

Škorpioni su strastvene osobe koje istinski uživaju u hrani. Vole snažne i intenzivne okuse pa nerijetko biraju jače začinjena jela, a osobito uživaju u mesu i divljači.
Preporuka: pašticada s njokima, gulaš od kunića
Idealno piće: tekila

Strijelac

Avanturistički nastrojeni Strijelci rado isprobavaju nove recepte. Uživaju u hrani i pritom često znaju pretjerati, no ne žele si ništa uskraćivati. Za njih je obilazak restorana i konoba sastavan dio svakog ljetovanja.
Preporuka: hobotnica, janjeći kotlet na žaru
Idealno piće: pivo

Jarac

Jarci su pravi snobovi po pitanju hrane pa zalaze samo na mjesta za koja su sigurni da poslužuju kvalitetne namirnice. Ne jedu mnogo pa im nije stalo do velikih porcija, ali zahtijevaju vrhunsku uslugu i jedinstven gastronomski doživljaj.
Preporuka: brancin na gradele, škampi
Idealno piće: kvalitetno bijelo vino

Vodenjak

Vodenjaci vole sve što je drugačije i neobično pa će rado kušati jela koja nisu toliko uobičajena i popularna. Otvoreni su za nova iskustva i vole eksperimentirati s okusima, stoga često zalaze u restorane koje nude fuziju raznih kuhinja.
Preporuka: tripice, brodet s palentom
Idealno piće: Jeger

Ribe

Ljudi rođeni u ovom znaku istinski su hedonisti u čijem životu hrana i piće zauzimaju važno mjesto. Neumjereni su i ne znaju stati kad bi trebalo pa često imaju problema s kilogramima. Najviše uživaju u jelima s morskim plodovima.
Preporuka: lignje na žaru, crni rižot
Idealno piće: viski-cola

>>Strijelci su u potrazi za nedostižnom ljubavi, a Ribe će profitirati u uslužnim djelatnostima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije